YNSETERVEGEN: Ynsetervegen (nederst på bildet) går inn til Nevertjennet, rett forbi myrområdet Geitsvelta. Kanskje ikke et naturens underverk, men fargerikt er det.

Ut på tur forbi fargerike Geitsvelta

På tur til Nevertjennet i Nes ligger Geitsvelta som en bortgjemt perle i landskapet.

Her er et tips om en tur som kan passe både for terrengsyklister og turgjengere. Turen går på en grei skogsbilveg til Nevertjennet på Ynsetervegen øst for Årnes. Tur-retur fra Rakeievegen blir det en distanse på 7,8 kilometer.

Ut på tur i Nes

En artikkelserie med tips om turer enten til fots, til vanns eller på sykkel i Nes.

Denne gang gikk turen på skogsbilveg til Nevertjennet fra Rakeievegen. På vegen dit passeres myrområdet Geitsvelta. Det synes ikke så godt fra en posisjon på bakkeplan, men med bruk av dronefoto kom særpreget godt fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Undertegnede ble med på en terrengsykkeltur fra Årnes og inn til Nevertjennet. Tur-retur ble det en distanse på 28 kilometer, der turen inn gikk via Østgård og turen tilbake gikk via Svarverud.

28 KM: Dette kartet viser terrengsykkelturen fra Årnes tur retur Nevertjennet.

SE VIDEO AV GEITSVELTA:

YNSETERVEGEN: Dette skiltet står ved Rakeievegen der Ynsetervegen går inn mot Nevertjennet.

Et stykke inn på Ynsetervegen passeres myrområdet Geitsvelta. Sett fra oven dukker særpreget i denne naturtypen opp. Det utspiller seg en fargeprakt på denne myra gjennom hele sommerhalvåret.

Les også
Ut på tur i Nes – Hvamshaugen
STEMNINGSFULLT: Nevertjennet ligger i enden av Ynsetervegen øst for Årnes.
FARGERIK MYR: Dette bildet av Geitsvelta er tatt med drone 120 meter over bakken.

Vi beveger oss videre gjennom Geitsveltdalen og Hunndalen, forbi Ynssetra og Hunndalsbrenna, før Nevertjennet åpenbarer seg i landskapet. Der stopper også skogsbilvegen og vår tur.

Les også
Se video: Slik tenner du bål

Tjernet ligger i Øststranda Jeger- og Fiskeforenings fiskekortområde. Geir Korsvoll, leder i foreningens fiskeutvalg, forteller at det ikke er satt ut ørret der, og at tjernet i hovedsak inneholder abbor og mort.

INVITERER TIL SKOGS: Geir Korsvoll er leder i Øststranda Jeger- og Fiskeforenings fiskeutvalg. Her er han foreviget ved Sagstusjøen.

– Jeg har inntrykk av at det ikke er så mange som fisker der, sier han.

Les også
Kort tur i trolske omgivelser

Det er uansett etablert flere rasteplasser ved Nevertjennet, som ligger idyllisk til omkranset av både berg- og myrområder.

– Det går også mange stier derfra og videre inn i fine områder rundt, for dem som har lyst på en lengre tur, legger Korsvoll til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SKOGSBILVEGER: Det er flust av skogsbilveger å velge mellom. Her er artikkelforfatteren på terrengsykkel, med følelsen av å ha mer saft i drikkeflaska enn i beina.
Les også
Idylliske Myrvika – der den aller største gjedda ble tatt