INNBRUDD: Dette synet møtte Birgit Gullikstad som driver frisørsalongen «Din Frisør» i Skogbygda tirsdag morgen. Foto: Privat

Innbrudd og tyveri i frisørsalongen

Det var et trist syn som møtte Birgit Gullikstad som driver frisørsalongen i Skogbygda tirsdag morgen. Glasset i døra var knust, og varer, utstyr og hårfønere var stjålet.

– Forbannede pøbelpakk! Er det noen som har sett eller hørt noe, spurte Birgit Gullikstad på Snapchat, som driver frisørsalongen Din Frisør i Skogbygda ved siden av Joker, og la ut bilde tirsdag morgen av at glasset i inngangsdøra til frisørsalongen var knust.

Gullikstad ringte politiet og anmeldte saken.

– Jeg har ikke fått sett ordentlig enda, men ser at mye er borte. Det er stjålet varer, hårprodukter, hårfønere og verktøy, sa Gullikstad til Raumnes tirsdag formiddag, som fikk beskjed av politiet om å vente med å gå inn i salongen til de hadde sikret spor og eventuelle fingeravtrykk.

Politiet dukket ikke opp

Etter tre telefoner fra politiet og tre timers ventetid, viste det seg at politiet ikke dukket opp.

– Det er frustrerende at politiet ikke kom. Først skulle de sjekke om de hadde en patrulje ledig, og sa at de skulle være der i løpet av en halvtimes tid. Så ringe de etter halvannen time og sa de var forsinket, forteller Gullikstad.

I mellomtiden kom glassmesteren fra Kongsvinger som tok mål, og sendte ny bil med midlertidig glass til inngangsdøra.

– Etter tre timer ringte politiet på nytt og sa at de ikke kom likevel. De sa at de vanligvis prioriterer slike ting, sa Gullikstad, som er skuffet over at de først lovte å komme, men ikke dukket opp.

– Det gikk tre timer før jeg kom inn i salongen, og jeg ringte med det samme, sier Gullikstad, som håpet at politiet ville sikre fotspor og fingeravtrykk.

Stengt i to dager

Som følge av innbruddet måtte frisørsalongen holde stengt tirsdag og onsdag, da alt av utstyr er stjålet.

– Alle utsalgsvarer, fønere og sakser er borte. Bare varene på bakrommet jeg bruker til behandling er igjen, sier Gullikstad, som aldri oppbevarer kontanter i salongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun har fått mange reaksjoner både av kunder og på sosiale medier, og håper å holde åpent som vanlig fra og med i dag, torsdag.

Det åttende innbruddet

Det er ikke første gang at frisørsalongen i Skogbygda plages med innbrudd og tyveri.

– Dette er det åttende innbruddet. I påske er det fire år siden sist og jeg trodde at det hadde gitt seg, sier Gullikstad, som har drevet frisørsalongen i Skogbygda i 16 år.

– Det er drittkjett. Jeg taper ti tusen i egenandel, må stenge i flere dager og får avbrudd i dagsomsetningen, sier Gullikstad, som håper at noen kan ha sett eller hørt noe.