annonse

Tror de har funnet personen som låste opp huset i Fenstad

Ødelagt
Ødelagt: Boligen i Fenstad ble påført store skader i ungdomsfesten i romjula. Nå mener politiet å ha kontroll over hem som har låst opp boligen. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Kastet ut
Kastet ut: Denne TV-en ble kastet ut av huset. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Politiet mener nå å ha identifisert personen som hadde nøkkel og åpnet boligen i Fenstad til fest. Lensmannen er kritisk til at ingen av ungdommene på festen varslet politiet.

Thomas Frigård

Fenstad

- Etterforskingen har gitt oss flere tips som peker ut personen som åpnet opp huset. Vi har et navn, men vi har ikke fått tak i personen enda. Mye tyder på at personen er bortreist for øyeblikket, sier lensmann Bernt-Ingar Jahren.

Lensmannen er kritisk

Natt til onsdag i romjula ble en bolig i Fenstad utsatt for omfattende skadeverk i en såkalt «hjemme-alene-fest». Mellom 40-60 ungdommer skal i løpet av kvelden ha vært innom festen, og på et tidspunkt tok det helt av. Ifølge politiet ble boligen rasert innvendig, og eiendeler og inventar ble kastet ut av boligen. Lensmannen er kritisk til at ingen av festdeltakerne på et tidligere tidspunkt har tatt ansvar for å tilkalle hjelp.

- Det som overrasker meg mest i denne saken er at ingen av festdeltakerne på et tidligere tidspunkt har sett nødvendigheten av å varsle egne foreldre eller politiet, sier Jahren.

Reagerer

Han viser til at på et tidspunkt har festen åpenbart tatt helt av, og festdeltakerne begynte å gå løs på huset. Jahren synes det er rart at ingen av festdeltakerne så nødvendigheten av å varsle om det som skjedde.

- Dette er et hjem, og alle som deltok fra festen kommer fra et hjem selv. At ingen reagerer på at dette ikke er greit og tilkaller hjelp synes jeg er overraskende. Hadde noen varslet tidligere ville kanskje noen av ødeleggelsene vært forhindret, sier Jahren.

Bare to med nøkkel

Eierne av boligen var ikke hjemme, og de har til politiet forklart at de ikke vet hvem som har låst opp huset fordi det var kun de to eierne av huset som hadde nøkkel.

- Huseier sier til oss at det kun er han og kona som har hatt tilgang til nøkkel, men nå mener vi å ha kontroll på hvem som åpnet huset. Vi regner med å få snakket med denne personen i løpet av de nærmeste dagene, sier lensmannen.

Har flere navn

Inne i boligen var det tilgriset med mat og utover i huset, og det var flere ting som var knust og ødelagt. Et brannslokningsapparat ble også tømt inne boligen. En tenåring har erkjent at han kastet en TV ut av huset. Politiet har nå også flere tips om hvem som har utført annet skadeverk.

- Vi har flere navn på blokka som er interessante når det gjelder hvem som har tømt brannslokningsapparatet. Vi arbeider videre med saken, sier Jahren.

Raumnes har vært i kontakt med huseier, men han har tydelig gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere saken på noen som helst måte.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse