Nyhetsredaktør: Trond Rasmussen fra Auli blir nyhetsredaktør i Raumnes. Foto: Privat

Trond Rasmussen blir nyhetsredaktør i Raumnes

43 år gamle Trond Rasmussen fra Auli blir nyhetsredaktør i Raumnes fra mars.

Rasmussen arbeider i dag som seniorrådgiver i Arbeids- og sosialdepartementet. Han har der vært en av presse- og kommunikasjonsrådgiverne til statsråd Anniken Hauglie, og tidligere for statsrådene Robert Eriksson og Anniken Huitfeldt. Han har ekstra kompetanse innen arbeidslivs- og velferdspolitikk, og har jobbet mye med NAV-relaterte temaer. Rasmussen har journalistutdannelse fra høgskolen i Bodø og er utdannet cand.philol. fra Universitetet i Oslo, med fagene filosofi, statsvitenskap og idéhistorie. Han tar for tiden en mastergrad i historie. Rasmussen har arbeidet som journalist i blant annet Se og Hør og Nettavisen, og har også skrevet for Romerikes Blad.

Tett på menneskene

– Jeg gleder meg til å bli en del av det sterke laget i Raumnes, og til å samarbeide med alle de utrolig flinke folkene som jobber der. Sammen skal vi sørge for at nesbuene får ei avis, digitalt og på papir, som blir enda mer uunnværlig i hverdagen. Vi skal løfte fram alt det positive som skjer i Nes, og samtidig være kritiske til hvordan fellesskapets verdier blir forvaltet, sier Rasmussen.

Han understreker at Raumnes nå går inn i ei ny tid, og at skillet mellom nett og papir er opphevet.

– Nå skal alt av saker på nett først. Så skal selvsagt de som først og fremst ønsker å kose seg med papiravisa, fortsatt få muligheten til det. Målet er at raumnes.no blir det første nettstedet nesbuene klikker seg inn på fra mobil, PC eller nettbrett om morgenen, og det siste de er innom før de slokker lyset om kvelden. Abonnentene våre skal få en totalpakke av saker, med en god miks av blanke nyheter, lengre reportasjer, dybdeintervjuer og også mer lettbeint lesestoff. Og de skal få masse bilder fra stort og smått i Nes. Vi skal være tette på menneskene i kommunen, lover 43-åringen som mange kjenner som fast lørdagsspaltist i Raumnes.

Styrking av avisen

– Vi ser fram til at Raumnes blir forsterket, spesielt på den digitale siden og at vi med dette står styrket inn i de utfordringer lokalpressen står overfor i tiden som kommer, sier styreleder Tore Nilsen i Raumnes.

Etableringen av en ny stilling som nyhetsredaktør er en satsing på redaksjonen i Raumnes. Styret i Raumnes har valg å øke bemanningen for å møte utfordringene som ligger foran.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Som lokalavis møter vi en sterk konkurranse fra multinasjonale giganter som Facebook og Google, så vel som fra lokalavisene rundt oss. Facebook og Google utfordrer oss både på annonsemarkedet, lesermarkedet og på lokal innholdsproduksjon. Vårt sterkeste våpen for å stå styrket i denne kampen er å styrke fokuset på journalistikken, sier redaktør Fred C. Gjestad.

– Som lokalavis forteller vi ikke leserne bare hva som skjer, men også hvorfor det skjer og vi løfter fram det som ikke er synlig og som makthaverne vil holde skjult. Dette ønsker vi å bli enda bedre på. Trond vil være rett mann for Raumnes for å utvikle journalistikken videre inn i en digital verden, sier Gjestad.