FILMINNSPILLING I FLAKSTAD: Tidligere i år kom Jon Øigarden på besøk til Alexander Egner på Nordre Henni gård i Flakstadkroken i Udnes. Filmteamet bak spillefilmen «Gulltransporten» spilte inn scener rundt Nordre Henni gård i Flakstadkroken i Udnes.

Torsdag er det premiereklart for en ny storfilm med scener fra Nes

Den nye, norske spenningsfilmen «Gulltransporten» inneholder scener tatt opp i Flakstadkroken i Nes.

Spillefilmen «Gulltransporten» har premiere på Viaplay torsdag denne uka. På hovedrollelisten finner vi blant andre Jon Øigarden, Anne Marie Ottersen, Ida Elise Broch, Axel Bøyum, Eivind Sander, Sven Nordin og Morten Svartveit.

Da tyskerne angrep

I år er det 82 år siden den dramatiske dagen da Tyskland angrep Norge og gullreservene til Norges Bank måtte reddes fra de tyske nazistene. 26 biler med 49 tonn gull satte kursen nordover fra Oslo. Tog, krigs- og fiskeskøyter ventet lenger nord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Filmen handler om denne strabasiøse reisen. En av destinasjonene som ble benyttet i filminnspillingen var hjemme hos Alexander Egner på gården Nordre Henni i Flakstadkroken i Nes.

Overraskende

– Jeg fikk høre at de hadde lett en stund i området og funnet ut at gården og grusvegene rundt egnet seg til innspillingen. Det var jo litt gøy og overraskende, sier Egner til Raumnes.

FLAKSTADKROKEN: Alexander Egner fra Nordre Henni gård ved Flakstadvegen er spent på hvordan scenene som ble spilt inn rundt gården hans til storfilmen «Gulltransporten» er blitt.

Han tok seg fri denne fredagen for å være vertskap.

– De filmet langs grusvegene her hos meg, og de brukte gården som base. De filmet ikke gården. Jeg har ikke fått anledning til å se filmen før premieren. Det blir veldig spennende å se hva man ser i bakgrunnen og hvor lett det er å identifisere området her, sier Egner.

Han fikk blant annet en lengre prat med Anne Marie Ottersen inne i stua si.

– Det var veldig gøy å få være med på dette. Det var en dag i strålende sol med masse aktivitet som det var interessant å være vitne til, sier Egner.

NORSK STORFILM: Her har filmteamet bak «Gulltransporten» kommet til Nordre Henni gård i Flakstadkroken i Udnes.

Innspillingene på gården fant sted i vår. Filmteamet og skuespillerne holdt på i flere timer før de bega seg videre til neste destinasjon.

Glimt i øyet

Øigarden har hovedrollen som stortingssekretær Fredrik Haslund som ledet operasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Regissør bak filmen er Hallvard Bræin, også kjent fra «Børning». Filmen skiller seg ut fra de tradisjonelle krigsfilmene i den forstand at den – det alvorlige bakteppet til tross – betegnes som en underholdende film med glimt i øyet.

Raumnes får opplyst at dette er Viaplays første norske spillefilm. Produksjonen er beregnet for strømmemarkedet. Den kommer ikke på kino i utgangspunktet.

HANDLING FRA 1940: Her er en av bilene som ble benyttet i innspillingen på Nordre Henni gård i Flakstadkroken.