ANNERLEDES VIELSE: Monica Møkleby og Trond-Inge Tårnes fra Minnesund giftet seg i Nes kirkeruiner lørdag. Dette var Tore Pettersons aller første vielse. Foto: Privat

Tore Petterson holdt sin første vielse i Nes: – Vakkert og ærefullt

En vielse litt utenom det vanlige fant sted i Nes kirkeruiner lørdag.

Til rytmen av dance/electro-bandet The Fat Rat kom brudgom og brud og et følge på 11 barn og et vennepar som danset opp midtgangen og kastet blomster. Ved alteret sto Tore Petterson i knallgul blazer.

– Det var kjempegøy. De valgte en litt annerledes vielse med litt annen type musikk. De ville ha det på sin måte, og det er nettopp det Humanistene tilbyr. Det har vært gøy å være med å planlegge seremonien, sier Petterson.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Klare for drive-in bryllup: – Tom betydde alt for meg i den tunge tiden

Han forteller at han har vært i Nes kirkeruiner tidligere i forbindelse med et make up-oppdrag og beskriver området som fantastisk flott.

– Fantastisk flott

– Man får litt ærefrykt nesten. I de omgivelsene blir det en veldig god rituell stemning rundt vielsen, sier Petterson.

VIELSE: Tore Petterson har postet dette innlegget på Instagram etter vielsen i Nes kirkeruiner lørdag. Foto: Instagram

Han skriver følgende på Instagram etter vielsen:

«I dag holdt jeg min første vielse for @humanistene i #neskirkeruiner. En svært annerledes vielse, akkurat som paret ønsket seg.»

«Det var vakkert, ærefullt og jeg er så takknemlig for at jeg fikk være en så sentral rolle på en så viktig dag. Paret var så fine, været holdt, nervene holdt (for det meste). Kjærligheten er så vidunderlig vakker og enkel, på en så komplisert og spennende måte. Det er derfor vi ønsker oss den. Fordi den er akkurat det! Til lykke med dagen!»

Morsomt og høytidelig

Petterson forteller at det var en annerledes vielse.

– Brudeparet kom inn til en låt av The Fat Rat som heter Monody, som er litt skotskinspirert og over i tekno, og folk kom dansende opp den røde løperen mens de kastet blomster. Jeg sang Grand Prix-låten mi «The Start of Something New». Det ble både morsomt og fylt med høytidelighet, sier han.

Les også
Nå skal «alle» gifte seg: – Fullt trøkk i sommer

Lørdagens vielse, der Monica Møkleby og Trond-Inge Tårnes fra Minnesund ga hverandre sitt ja, var Pettersons første vielse for Humanistene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vil anbefale kirkeruinene

Humanistene er et livssynssamfunn som ble etablert i 1997 og jobber for at humanistiske verdier som rettferdighet, solidaritet, respekt, og raushet skal tydelig vises i samfunnet. Humanistene tilbyr seremonier som gravferdsseremoni, humanistisk konfirmasjon, bryllupsseremoni, og navneseremoni.

– Vi har flere steder som vi kan anbefale for vielser, og kirkeruinene ligger absolutt høyt oppe på den lista. Jeg kommer absolutt til å anbefale flere å bruke det stedet til vielser, sier han.

Drømt om å være vigsler

Petterson forteller at han har drømt om å være vigsler i mange år. Som make up-artist har han vært i flere bryllup enn de fleste, og lørdagens bryllup ble et høydepunkt da han selv fikk anledning til å vie paret.

Les også
Slapp ut av karantene akkurat i tide til å si ja!

– Vanligvis bruker vi svart kappe under seremoniene, men dette paret ville ha en litt annerledes vielsesseremoni. De ønsket ikke den sorte kappen, sier Petterson.

– Det var en ære å være det første paret som Tore viet. Han gjorde en veldig god jobb, sier Monica Tårnes.

Hun har vært stor fan av Tore Petterson i mange år og hadde et sterkt ønske om at nettopp han skulle vie dem.