annonse

Tore Mortensen har løpt 60 mil på fem dager

Har løpt 60 mil
Har løpt 60 mil: Tore Mortsensen fra Opaker har i dag løpt 60 mil. Totalt skal han løpe i 144 timer under seksdagersløpet på Jessheim. Han viser en utholdenhet mange ikke kunne tro er mulig. (Foto: Tommy Simon Norum)

Idrett handler om gode prestasjoner. Tore Mortensen fra Opaker har denne uka vist en utrolig utholdenhet under seksdagersløpet på Jessheim.

  • Tommy Simon Norum 63 91 18 10 Tommy@raumnes.no

Jessheim Mandag klokken 12:00 sto Tore Mortensen klar til å begynne på et seksdagersløp, som er et ultramaraton. Kravet er at man må løpe minimum 50 kilometer om dagen, og utover det så langt man klarer. – Det står mye på psyke, utstå smerte og bli kjent med seg selv. Man får vondt i beina og magen slår seg vrang, sier Bjørn Hytjanstorp, arrangementsansvarlig. Løpet består av en merket strekning på 1163 meter på Ull/Kisa stadion på Jessheim, og deltakerne løper rundt og rundt så lenge de klarer gjennom seks dager. – Det er som en gammeldags gymtime, sier Hytjanstorp.

Første gang i Norge

Det er Ull/Kisa friidrett som står for arrangementet med Bjørn Hytjanstorp i spissen. Han løpte selv et seksdagersløp i Tyskland i 2007. – Dette er første gang et slikt løp arrangeres i Norge, og derfor ville mange være med. Seksdagersløp har blitt arrangert både i Sverige og Danmark, men aldri i Norge, sier Hytjanstorp, og forteller at løpet er en utholdenhetsprøve også for arrangørene. Deltakerne sover og spiser på området, og løpet går kontinuerlig i seks dager.

144 timer med løping

Tore Mortensen har i dag, fredag, løpt over 600 kilometer og holder fortsatt et imponerende høyt tempo. Løpet har totalt 22 startende, men fire deltakere har måttet bryte løpet underveis. På fredag ettermiddag hadde Mortensen tilbakelagt totalt 504 runder siden starten mandag, og ga ingen tegn til å gi seg. Mortensen kan ende opp med et gjennomsnitt på 100 kilometer om dagen. Strekningen han hittil har løpt vil være slike langt som fra Årnes til Steinkjer i Nord-Trøndelag. Totalt skal deltakerne løpe i 144 timer, og fredag klokken 12 er løpet slutt. – Den som har kommet lengst innen den tid vinner, sier Hytjanstorp, og kan love publikum å se mange rare reaksjoner fra deltakerne når det lange og krevende løpet er over.

Mentale prestasjoner

– Mange gode løpere blir fotgjengere og må begynne gå siden beina er så slitne. Det er ikke bare idrettsprestasjoner, men også personlige og mentale prestasjoner som står på spill. Løperne står ut i all slags vær, sier Hytjanstorp.

Les mer om løpet og intervju med Tore Mortensen i tirsdagens utgave av Raumnes.

annonse