Slik så det ut før på Sørumsand stasjon. Nå er stasjonen oppgradert for en kvart milliard kroner, og det vil gi togpendlere fra Årnes seks minutter kortere reisetid til hovedstaden.	Arkiv
Slik så det ut før på Sørumsand stasjon. Nå er stasjonen oppgradert for en kvart milliard kroner, og det vil gi togpendlere fra Årnes seks minutter kortere reisetid til hovedstaden. Arkiv Foto: Jan Erik Hæhre

Togpendlere får seks minutter kortere reisetid med ny stasjon på Sørumsand

13. desember er nye Sørumsand stasjon ferdig. Det gir mer enn ti prosent kortere reisetid til hovedstaden.

Den oppgraderte stasjonen på Sørumsand åpner 13. desember, og to dager senere er det tid for ruteomlegging. Der vil det komme fram at den nye reisetiden mellom Årnes og Oslo vil bli seks minutter kortere.

– Det er brukt 230 millioner kroner på ombygging av Sørumsand stasjon. Etter ett år med enkeltsporet drift, settes alle tre sport i drift, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Positive ringvirkninger

Denne investeringen er positiv for hele Kongsvingerbanen. I tillegg skal det investeres ytterligere 1,3 milliarder kroner på banen.

å Skarnes skal det investeres 400 millioner kroner. Her blir det ny kulvert med heis, og lengre plattformer. Arbeidet skal legge grunnlaget for økt trafikk på banen, og skal stå ferdig i fjerde kvartal 2021.

I tillegg blir det nye kryssingsspor på Bodding og Galterud, og her er planarbeidet i gang.

KL/AT-prosjekt

Dessuten har det i lengre tid pågått arbeid med kjøreledninger på Kongsvingerbanen. Mange reisende utenom rushtiden har merket dette i form av buss for tog, både dagtid og i helgene.

Dette omtales som et KL/AT-prosjekt, som skal gi nytt kontaktledsningsnett og autotransformator-system på strekningen Lillestrøm-Åbogen. Dette vil gi bedre strømforsyning, samt øke både kapasitet og driftssikkerheten. Hele anlegget er beregnet å være ferdig siste halvdel av 2021.

Åpnes med stil

– Kongsvingerbanen er en viktig nerve, også for gods, slår Bane Nor fast. Tiltakene som nå gjennomføres, til en samlet verdi på 1,5 milliarder kroner, skal bidra til økt trafikk.

På nye Sørumsand stasjon kan fra 13. desember to tog møtes, og passasjerene får lettere tilgang til begge plattformene. Det gir økt sikkerhet for de reisende også.

Gjenåpningen av Sørumsand stasjon vil altså være positivt for togpendlerne fra Nes, og åpningen skal skje med stil fredag 13. desember.