STORE KREFTER: Når godstoget kommer, gjelder det å holde seg unna skinnegangen. Søndag slo en togfører alarm på Årnes. (Illustrasjonsfoto)

To personer innrømmer å ha sittet nær togskinnene og forårsaket trippelvarsling

Politiet fikk en tilståelse fra to unge personer som sto bak en situasjon der alarmen gikk på Årnes stasjon.

Litt over klokka ett natt til søndag gikk alarmen. Toglederen på Kongsvingerbanen kontaktet politiet med informasjon om at han fryktet at to personer var blitt påkjørt av et godstog på Årnes. Årsaken var at de to skal ha sittet med beina utenfor kanten ned mot skinnegangen ved Årnes stasjon idet det store toget dundret forbi.

Stoppet all trafikk

Ifølge politiet fikk ikke føreren av godstoget med seg om de to ble truffet eller ikke. Dermed endte det med at alle nødetater ble varslet og all togtrafikk på strekningen ble stoppet. Politiet fikk et signalement på de to personene som skal ha sittet på kanten ved skinnegangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Togleder ringte politiet: Fryktet at to personer ble påkjørt av toget

– Patruljen fant fram til to unge personer på stedet. De erkjente at det var de to som hadde sittet på kanten der, og de innrømmet at det var dumt gjort å sitte på den måten, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

«Teit gjort»

De skal selv ha beskrevet sin egen handling som «teit» og vedgikk at de aldri skulle ha gjort noe sånt. De skal ha sett at godstoget kom og fikk heldigvis flyttet seg i tide før det passerte dem.

– Det er ikke loggført noe navn eller alder på de to. Det ser ikke ut til at dette endte som en politisak, legger Foseid til.

Med andre ord ser det ut til at det de to personene gjorde ikke får følger for dem på noen måte.

Les også
Eggkasting mot hus i Droggevegen