POSITIV TEST: To nesbuer har fått positivt svar på koronatesten sin i dag. Foto: NTB scanpix

To nye smittede i Nes

Smittetallet i kommunen har steget i dag også, men enda flere har kommet ut av isolasjon.

To nesbuer har ifølge Nes kommunen testet positivt på Covid-19 i dag. Samtidig melder kommunen om at sju personer er kommet ut av isolasjon.

Totalt har 204 personer i Nes fått påvist korona siden testingen startet i mars, og av disse er 169 ute av isolasjon eller friskmeldte og to er døde.

Les også
Nå har vi passert 200 smittetilfeller i Nes

Rødt nivå

Smittetallene har økt nasjonalt etter juleferie og nyttårsfeiring, og det nye året startet med nye koronaregler og -anbefalinger fra regjeringen.

I disse bes alle om å droppe besøk hjemme de neste to ukene, og å sette det sosiale livet på vent. Undervisningen ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir frem til 18. januar digital, og mange studenter venter med å reise tilbake til studiestedet etter ferien.

Les også
Etterlyser munnbind-påbud i butikkene

Alle ungdomsskoler og videregående skoler blir rådet til å ha undervisning på rødt nivå, og dette rådet følges av skolene her i Nes.

Les også
Nye korona-tiltak: – Alle elever skal få komme på skolen noen dager i uken

Vi bes også om å unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland, og de som har muligheten til å ha hjemmekontor, oppfordres til å ha det.

Alle organiserte aktiviteter innendørs er også utsatt til etter 18. januar, og det ble denne uken besluttet at treningssentre og svømmehaller i Nes må holde stengt to uker.

Les også
Nye krisetiltak mot korona i Nes: Må stenge dørene