VELTET: En brøytebilsjåfør var uheldig på Vestsidavegen ved Aurstad.

To brøytebiler av vegen

To brøytebiler har kjørt av vegen på samme vegstrekning.

– Det er ganske klinete føre, så folk får bare ta det med ro, oppfordrer politiet fredag.

To brøytebilsjåfører på Vestsidavegen fikk erfare de vanskelige kjøreforholdene. En brøytebil har kjørt av vegen og veltet ved Aurstad, og i tillegg sitter en brøytebil fast etter å ha kjørt av vegen på Brårud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke skadet

Raumnes' utsendte melder om at det ikke er personskader i noen av tilfellene. Sjåføren av bilen som har kjørt ut på Aurstad forteller at han kom utenfor vegen med det ene hjulet og deretter har tippet over på siden.

– Vi har hatt litt av utforkjøringen i dag, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser, sier Thomas West Johnsen, oppdragsleder i politiet i Øst.

Han opplyser at det er vanskelige kjøreforhold og anbefaler folk å ta det med ro.

UHELDIG: En brøytebil havnet i renna på Brårud. Foto: Jan Erik Hæhre

– Kan skje mønstersjåføren

– Kjører man ut, ser jeg for meg at det er lang ventetid hos bilbergerne, sier han.

Han forklarer at man i utgangspunktet skal varsle politiet ved trafikkuhell, men at det er lov å gjøre sin egen vurdering.

– Slik som føret er nå, kan det skje at selv mønstersjåføren sklir ut i grøfta. Det er rom for å gjøre feil. Så lenge man har sikret skadested og det ikke er fare for sekundære hendelser og man er uskadd og landet mykt, kan man fint løse det ved å sørge for berging på egen hånd. Men er man i tvil, er det bare å ringe politiet, så gjør vi en vurdering, sier Johnsen.