annonse

To bevere ble felt under jaktkurs

Vellykket jaktdag
Vellykket jaktdag: Etter kort tid på beverjakt skøyt Peder Mæhlum en bever i Børli-skogen. (Foto: Rune Tofte)
Rundt bålringen
Rundt bålringen: I kursene til Øststranda jeger og fiskeforening er det sosiale viktig. Privat foto (Foto: )

Øststranda JFF arrangerte nylig kurs i beverjakt. Det ble et vellykket kurs med ti deltakere og to felte bevere.

Tommy Simon Norum

– Vi satte et tak på ti kursdeltakere, men hadde flere interessenter, sier nestleder Arvid Johansen, som sammen med Rune Tofte i jakt og fiskeutvalget var to av instruktørene på kurset i beverjakt.

Kurset ble arrangert lørdag for to uker siden. Deltakerne på kurset hadde med seg en instruktør hver og posterte rundt omkring i ulike bekker og vassdrag.

Teori og praksis

Kurset var delt inn i to deler, en teoridel og en praksisdel.

– Vi startet kurset klokken 17 på kvelden og var ferdige klokken 23, forteller Johansen.

I tillegg til lokale deltakere kom det også jegere fra Bærum og Lørenskog for å delta på kurset. Den ordinære jakttiden på bever er fra 1. oktober til 30. april.

– Vi hadde poster rundt omkring på flere steder blant annet ved Rokkebekken ved Østgård, Sagstuåa, Børrtjernet og Opaker, forteller Johansen.

Øststranda JFF har hatt kurs i beverjakt i ti år, og forteller at interessen er økende.

Ble vellykket

En av deltakerne var Peder Mæhlum fra Vormsund, som felte en bever i Børli-skogen i Eidskog der Øststranda hadde kjøpt jaktkort.

– Kurset var kjempeartig, og det er bra at folk møter opp. Jeg har aldri vært med Øststranda JFF på kurs, men har jaktet på bever én gang før, sier Mæhlum, som ble anbefalt av onkelen sin i Øststranda JFF til å bli med på kurset.

– Vi fikk raskt øye på beveren, og måtte vente til den kom opp på land. Deretter måtte vi gå innpå, forteller Peder, som tilslutt kom seg på skuddhold og fikk avfyrt skuddet.

Tonje Bruun felte også en bever, og totalt ble det felt to bevere i løpet av kurset.

Gode tilbakemeldinger

Det sosiale står også i fokus, og i løpet av kvelden ble det tid til ei god pause rundt bålringen.

– Vi fikk mange tilbakemeldinger fra kursdeltakerne om en hyggelig jakt og ønsker om flere aktiviteter med Øststranda, sier Johansen.

Foreningen legger vekt på å tilrettelegge for jegere med forskjellige kurstyper, enten det er jakt på en vilttype man ikke har jaktet på før, eller introkurs for jegere som nettopp har fullført jegerprøven.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse