Metalheads Against Bullying ved Wenche og Leif Munkelien, skal sammen med Bjørn Holter (t.h.) i Symbolic Ink Tattoo Studio arrangere kampanjen «Prettier Scars» i desember for andre året på rad.
Metalheads Against Bullying ved Wenche og Leif Munkelien, skal sammen med Bjørn Holter (t.h.) i Symbolic Ink Tattoo Studio arrangere kampanjen «Prettier Scars» i desember for andre året på rad. Foto: Tommy Simon Norum

Tatovering mot selvskading

For andre gang arrangerer Metalheads Against Bullying og Symbolic Ink Tattoo studio kampanjen Prettier Scars, som er et tilbud for å dekke arr etter selvskading.

– Det ble en suksess og var veldig vellykket i fjor. Vi har fått bekreftet at dette gir deltakerne en boost, og at de ikke vil ødelegge tatoveringene med nye selvskader, sier Leif Munkelien i Metallheads Against Bullying (MAB), som sammen med kona Wenche og Bjørn Holter i Symbolic Ink Tattoo Studio på Årnes, arrangerer Prettier Scars for andre året på rad.

Sterke historier

– Det blir noen timer innenfor intimsonen til folk, og i fjor fikk jeg høre sterke historier jeg senere har tenkt på, sier Holter, som eier og driver Symbolic Ink.

Holter er bosatt på Årnes og har tattoo-studio både på Årnes og i Oslo.

«Det blir noen timer innenfor intimsonen til folk, og i fjor fikk jeg høre sterke historier jeg senere har tenkt på.»

– Jeg pleier å jobbe to uker her og to uker i Oslo. Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg hatt mer åpent her på Årnes, sier Holter, som legger til at studioet på Årnes vanligvis er åpent etter avtale.

Åpen påmelding

Munkelien forteller at Prettier Scars er åpent for alle som har arr etter selvskading de ønsker å dekke over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi spør ikke etter noen historier, og det er førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder, sier Munkelien.

I fjor deltok 25 deltakere fordelt på to dager. Hovedsakelig sponser MAB en tatovering på ti ganger ti centimeter, selv om noen ofte blir større og noen blir mindre.

«I fjor var vi fire tatovører som jobbet i til sammen 75 timer.»

– Metalheads sponser utstyret, og Symbolic Ink sponser jobben. I fjor var vi fire tatovører som jobbet i til sammen 75 timer, forteller Holter.

Arrangementet finner sted lørdag 8. og søndag 9. desember.

– Dersom noen vil melde seg på kan de bare ta kontakt, sier Munkelien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

MAB har fokus på antimobbearbeid, og jobber for å bedre selvbildet til personer som sliter.

Tabubelagt emne

MAB legger ikke skjul på at selvskading er et vanskelig tema.

– Selvskading er et tabubelagt emne der menneskene står veldig alene. Derfor er det viktig for oss å vite hvordan vi skal håndtere det, sier Wenche, som får støtte av Leif.

– Det innebærer en del psykologi, og vi kommer veldig nære personlige ting, forteller Leif.

Alle tre håper de på like god oppslutning som i fjor.

– Vi kommer også til å lage hyggelig stemning med gløgg og pepperkaker, og i fjor var det flere av deltakerne som fikk nye venner mens de ventet på tatoveringene, sier Leif, som legger til at Prettier Scars også har åpnet en annen verden av hva de ser og hører når det gjelder historier rundt selvskading.