PÅ BESØK: Nesbu og stortingsrepresentant Sverre Myrli mottok 40 sanitetsdamer fra Årnes og viste dem rundt på Stortinget.

Sverre var vert for 40 sanitetsdamer fra Årnes

Nesbu og mangeårig stortingsrepresentant Sverre Myrli tok torsdag på seg rollen som vert for 40 sanitetsdamer fra Årnes sanitetsforening.

– Siden det var innspurt i stortingssesjonen var det hektisk på Stortinget med mye møtevirksomhet og lange debatter. Dagen da sanitetsdamene var på besøk ble både trygdeoppgjøret og jordbruksoppgjøret debattert, skriver Sverre Myrli om besøket i en epost til Raumnes.

Torsdag var 40 medlemmer fra Årnes Sanitetsforening på besøk på Stortinget, og der ble de tatt i mot av stortingsrepresentant Sverre Myrli. Dette er andre gang i løpet av noen år at Årnes Sanitetsforening gjester Stortinget, så for en del av damene var dette det andre besøket i nasjonalforsamlingen, mens det for andre var første gang de var der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VANDREHALLEN: Et besøk i vandrehallen hører med når man besøker Stortinget.

Myrli ga sanitetsdamene en innføring i stortingsbygningens historie fra den ble tatt i bruk i 1866 og fram til i dag. Det ble også et besøk i den berømte vandrehallen og en tur på galleriet i stortingssalen for å høre på debatten.

Etterpå var det kaffe i Stortingets kjellerstue, der stortingsreferent Klara Marie Lønset fra Årnes pratet til damene. Lønset har jobbet 42 år som referent i Stortinget og forklarte hva jobben hennes går ut på, samtidig som hun delte tanker om hvordan Stortinget og det politiske ordskiftet har endret seg på disse årene.

NESBU: Klara Marie Lønset har vært stortingsreferent i 42 år, og kunne orientere litt om jobben hun har hatt.

– Det var en spørrelysten og engasjert forsamling av sanitetsdamer som gjestet Stortinget denne flotte sommerdagen i hovedstaden, og både spørsmål, kommentarer og latter satt løst, konstaterer Myrli overfor Raumnes.

Etter besøket på Stortinget sto besøk i Dronning Sonjas kunststall for tur for sanitetsdamene.

HISTORIE: I vestibylen fortalte Sverre Myrli om Stortingets historie.
LEDER: Stortingsrepresentant Sverre Myrli og leder av Årnes sanitetsforening, Anne Randi Aaserud.