KONKURRERER MED FLY: SJ setter igjen tog inn i trafikk på Kongsvingerbanen. Hurtigtogene vil bruke drøye fem timer på turen mellom Oslo og Stockholm. Foto: Jan Espen Mathisen

Svenske tog vil suse gjennom Nes

Det svenske togselskapet SJ satser igjen på hurtigtog på Kongsvingerbanen.

Nå, etter pandemien, ser SJ igjen muligheten for å satse på togtrafikk på Kongsvingerbanen. Ifølge E24 vil det svenske selskapet sette inn tre hurtigtog på strekningen Stockholm-Oslo daglig fra 11. desember i år.

Det settes også opp to loktog i tillegg til hurtigtogene. Aberet for nesbuenes del er at disse togene ikke vil stoppe på Årnes.

Les også
Ber husdyreiere om å tilpasse seg ulven

Martin Drakenberg, forretningssjef hos SJ AB, forteller at disse togene kun vil suse forbi stasjonene i Nes uten å stoppe.

– Ingen av dem kommer til å stoppe på Årnes. Det er rett og slett ikke plass nok for dem til å stoppe der. De regionale VY-togene som allerede er i trafikk, stopper der, men våre tog vil ikke gjøre det, sier Drakenberg.

FORBI ÅRNES: SJs to loktog som settes inn i trafikk på Kongsvingerbanen vil heller ikke stoppe på Årnes. Foto: John Arne Paulsen

Han legger til at hurtigtogene heller ikke kommer til å stoppe på Lillestrøm, men de vil stoppe på Kongsvinger.

– De to nevnte loktogene vil kunne stoppe på Lillestrøm på veg til Stockholm, opplyser Drakenberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette tilbudet lanseres som et miljøvennlig alternativ til flytrafikken mellom de to hovedstedene.

Les også
Bilisten hadde ingen papirer i orden

SJ Norge-sjef Rikke Lind betegner det som et ordentlig klimagrep.

– Man sparer rundt 100 kilo Co₂ per person tur/retur ved å velge tog framfor fly. Det er betydelige utslipp om man tenker på de mange flyreisene som går mellom Oslo og Stockholm, sier Lind til E24.

Det legges opp til fem daglige avganger, der tre er med hurtigtog som får en reisetid på drøye fem timer fra sentrum til sentrum. Med dette er SJ tilbake på nivået fra 2016–2017.