SPESIELL HENDELSE: Mens stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) var på besøk hos Nes vgs, fikk hun beskjed om at Frp går ut av regjeringen. Foto: Tommy Simon Norum

Stortingspresidenten var på besøk hos Nes vgs da hun fikk beskjed om at Frp går ut av regjeringen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen var på besøk hos Nes vgs, da hun mandag fikk beskjed om at Frp går ut av regjeringen.

– Hvis det er greit for dere er jeg bare nødt til å ha telefonen i nærheten av meg. Aktuelt i dag er at man faktisk ikke helt vet hva Frp gjør. Det kan hende at vi direkte i denne timen finner ut hva som skjer, sa stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H), da hun mandag besøkte elever ved Nes videregående.

Ved siden av foredraget om demokratiet i Norge og hvordan maktfordelingen fungerer, holdt Trøen et øye med mobiltelefonen.

– Frp har levert noen krav og vi vet ikke helt. I så fall husker både jeg og dere hvor vi var da det skjedde, sa Trøen til elevene i det hun innledet foredraget.

Samtidig med at Trøen startet sitt foredrag på Nes vgs, startet også Frps krisemøte.

Stortingspresidenten holdt et grundig foredrag og deltok på en dobbel skoletime. Hun fortalte elevene om hvordan Stortinget og regjeringen fungerer, før hun svarte på spørsmål elevene hadde utarbeidet.

– Akkurat nå, tror jeg vi har en flertallsregjering, sa Trøen og sjekket telefonen med jevne mellomrom.

Like etter at Trøen fortalte elevene om hvordan Stortingets presselosje fungerer og at journalistene har en viktig jobb med å se makten i kortene, kom meldingen om at Frp går ut av regjeringen.

– Der sto det på NTB at Frp går ut av regjering, så da var vi sammen den dagen. Det var litt spesielt, og da var jeg tilbake på min gamle skole. Det er ikke sikkert at det har noen betydning for min jobb, sa Trøen, som dermed fortsatte foredraget på Nes vgs.

Elevene fikk sammen med stortingspresidenten være vitne til en spesiell hendelse i norsk politikk, og hvordan Frps avgjørelse vil påvirke regjeringen er foreløpig ikke avgjort.