KORN PÅ ASFALTEN: Det lå store mengder korn og støv etter korn i gatene rundt siloen onsdag formiddag.

Det har regnet kornstøv i gatene rundt siloen

– Denne type utfordringer forekommer når kornet særlig fuktig og inneholder mye avfall.

Det ligger korn og kornstøv i gatene i minst 100 meter fra Årnes kornsilo onsdag formiddag. Det er også merkbart at det er partikler i luften i området. Tipsere har også henvendt seg til Raumnes om saken etter at det oppdaget kornstøv på bilrutene.

Leder ved Årnes Silo, Bjørn Dahl, avviser å kommentere saken og viser til Felleskjøpet. Kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i Felleskjøpet sier det har skjedd som følge av en tett vifte som trekker fukt ut av kornet, en såkalt «syklon». Dette skjedde ved den største korntørken på siloen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette har medført at det har kommet kornstøv og agner ut i luftavtrekkene som igjen har «regnet» ned i området rundt siloen. Problemet er fikset og alt er nå som normalt. Denne type utfordringer forekommer når kornet særlig fuktig og inneholder mye avfall, skriver Skagestad i en e-post til Raumnes.

Det ble i fjor ferdigstilt to nye kornmottak med tilhørende vekter, rensemaskiner, støvavsug og ny transportbane over jernbanelinja på Årnes til en prislapp på 30 millioner.

VÅTT KORN: Problemer med vått korn førte til at det regnet korn i gatene.