LETER DAG OG NATT: Søstrene Tone Kristine Berger (t.v.) og Maren Andrea Berger leter dag og natt etter hunden Falcor. De har med seg to av de andre hundene sine i jakten. Foto: Elisabeth Johnsen

Stor leteaksjon etter Falcor: – Jeg har aldri vært så redd før

Tre døgn etter at Falcor forsvant på skogstur på Rakeie, pågår det en stor leteaksjon etter hunden.

Det var på tur inne på skogen ved Rakeie at Falcor klarte å vri hodet ut av halsbåndet og stikke av lørdag formiddag.

Siden har eierne lett etter Falcor dag og natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har nok ikke blitt mer en seks timers søvn til sammen, sier Maren Andrea Berger, som eier hunden sammen med søsteren.

– Jeg tror jeg aldri i mitt liv har vært så redd som jeg er nå. Fineste, beste isbjørnen min har vært borte i halvannet døgn nå. Han er en liten dilt og skal ALLTID gå inne i rumpa mi på tur, så det her er så innmari ulikt han. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre nå, skrev den fortvilte hundeeieren i en facebook-post mandag, som er delt over 700 ganger.

Frykter ulv

Maren forteller at hun er ekstra bekymret fordi Falcor har forsvunnet i et område med ulv – et sted i skogen mellom Dragsjøen og Aurskog.

Hun setter stor pris på engasjementet så langt.

– Jeg er helt overveldet over hvor mange som har hjulpet oss i letingen, sier hun, og anslår at 30–40 personer har vært i skogen og lett etter Falcor. Det er også søkt med varmesøkende drone der han forsvant, og sporhunder har også deltatt i arbeidet – men foreløpig uten resultat.

Letingen fortsetter

Tirsdag kveld forteller Maren at de fortsatt leter.

– Alt er bare fryktelig håpløst nå, men vi kan ikke gi opp. Apparatet i søket vokser stadig, skriver hun i en sms til Raumnes tirsdag kveld.

Falcor er en hvit hannhund av rasen Borzoi, også kjent som russisk ulvehund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.