ALKOHOLFRITT: Butikkmedarbeiderne Linn Solstad (t.v.) og Andrine Fjeld hos Vinmonopolet på Årnes forteller at de selger mye alkoholfrie drikkevarer. Foto: Heidi Wexels Riser

Salget av alkoholfrie drikkevarer økte med 22 prosent ved Vinmonopolet på Årnes

Ferske tall fra Vinmonopolet viser at det er stor interesse for alkoholfrie drikkevarer. På Årnes økte salget av alkoholfritt med over 22 prosent i fjor.

– I 2019 hadde vi en kraftig økning i salget av alkoholfrie drikkevarer, sier butikksjef Monica Nilsen.

Større utvalg

I 2019 solgte polet på Årnes 1692 liter alkoholfritt, det er 150 liter mer enn året før noe som er en økning på over 22 prosent.

Hun forteller at utvalget av denne varetypen har blitt større og større de siste årene, og at det finnes veldig mye godt og spennende av alkoholfrie drikkevarer på Vinmonopolet.

Det er imidlertid ikke bare det lokale polet som selger mye alkoholfritt.

– Vi opplever en stor interesse for alkoholfritt over hele landet, og vi har aldri solgt så mye drikke uten alkohol som i 2019, sier Kristine Sanne, kommunikasjonsrådgiver i AS Vinmonopolet.

Lyst, lett og boblende

Totalt ble det solgt 169 909 vareliter ved Vinmonopolet på Årnes i 2019. Det er en økning på 358 liter, noe som tilsvarer en økning på 0,2 prosent. Totalt for hele landet er det en økning i salget på 0,7 prosent.

– Våre kunder er også opptatt av lyst, lett og boblende hele året. Vi merker også at dette selger også i jula. Mange blir overrasket over hvor godt de lette boblene passer til feit julemat, sier Nilsen.

Hun forteller at for mange av de som har pleid å kjøpe rødvin til julematen har gått over til lyse og lette bobler.

LYST, LETT OG BOBLENDE: Lyse og lette bobler har blitt en sikker vinner for mange nesbuer hele året. Foto: Heidi Wexels Riser

80 927 liter rødvin

Det ble solgt 80 927 liter rødvin på polet på Årnes i fjor. Det er en nedgang på 0,8 prosent sammenligning med året før. Det ble solgt 32 911 liter hvitvin noe som er en nedgang på 2,1 prosent. Brennevinssalget økte med 3,4 prosent i fjor.

Vinmonopolet selger stadig mer øl. I fjor solgte Vinmonopolet på Årnes 4505 liter øl noe som er en økning på 3,4 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

20 år i 2020

Nilsen forteller at nesbuene er opptatt av kvalitet.

– Kundene våre er flinke til å spørre oss om råd, og det er tydelig at folk setter pris på fagkunnskapen vår, sier Nilsen.

I juni er det 20 år siden Årnes fikk vinmonopol og det vil markeres til sommeren.