annonse

- Stolpejakta er blitt en kjempesuksess

Premieutdeling
Premieutdeling: På premieutdelingen onsdag deltok f.v. Berna Marie Sommerseth (folkehelsekoordinator), Vivian Wahl (varaordfører), Karianne Skoglund (1. premie) med sønnene Mathias Skoglund Larsen (6) og William Skoglund Larsen (9) foran seg, Erik Hagen (2. premie), og Kari Haukeli (8. premie). Videre fra venstre, Camilla Rymoen Kaknes, Eli Anne Nyerød, Inger Berit Fallet, André Bommo med Linea Bommo-Andersen (4) og Lisbeth Inngjerdingen som alle vant kinobilletter. (Foto: Tommy Simon Norum)
Delte ut prisen
Delte ut prisen: Her mottar Karoline Skoglund 1. premien som var et års abonnement på Raumnes. Varaordfører Vivian Wahl delte ut prisen. (Foto: Tommy Simon Norum)

Rådhuset Blant alle stolpejegere i Nes ble det trukket ut åtte vinnere. 1. premien gikk til Karoline Skoglund, mens Erik Hagen kom på andreplass og Randi Skurseth kom på tredjeplass.

Tommy Simon Norum

- Vi bruker helgene og tar ofte søndagsturer hvor guttene kan være med, sier Karoline Skoglund fra Opaker, som onsdag kunne motta årets 1. premie i Stolpejakten, som er et års abonnement på Raumnes.

- Det er gøy for ungene, og vi konkurrerer mot hverandre om å være den første til å finne stolpen, forteller Skoglund, som har jaktet stolper blant annet i områdene rundt Hvam, Årnes, Dragsjøhytta og i Fenstad.

Premieutdeling

Onsdag var det premieutdeling i kommunestyresalen, og totalt i Nes har det i år vært 2199 registrerte stolpejegere. Alle stolperegistreringene fungerer som ett lodd i trekningen. Andreplassen gikk til Erik Hagen fra Vormsund, som vant et gavekort på tusen kroner fra Power Årnes.

- Jeg bruker å gå i Nes og Ullensaker, og plutselig ser man nye steder i Nes man ikke visste at eksisterte, og plutselig treffer man nye mennesker, sier Hagen, som har hytte i Gåsbu og derfor har planer om å gå på stolpejakt i Brumunddal til neste år.

Deltakere i alle aldre

Varaordfører Vivian Wahl delte ut premiene, mens folkehelsekoordinator Berna Marie Sommerseth og Mette Rolstad fra Hvam IL, avtalevert for Stolpejakten 2017, deltok på utdelingen.

- Deltakelsen har økt veldig de siste årene, og deltakerne er fra null til 82 år. Vi har god deltakelse i alle aldersgrupper, sier Sommerseth.

Totalt ble det delt ut åtte gavepremier i stolpejakten, i tillegg til at ti stolpejegere som registrerte en eller flere stolper under folkehelseuka vant kinobilletter på kulturhuset.

- Stolpejakta er blitt en kjempesuksess, sier Sommerseth, som allerede har fått ja fra seks områder som ønsker å være med på nytt neste år.

- Folkehelsemessig sett er målet å utjevne ulikhetene og få alle med. De som allerede er aktive er ikke de vi trenger å nå ut til, men vi ønsker å treffe alle, sier Sommerseth, som er fornøyd med at stolpejakt-suksessen fortsetter å øke.

Fire nesbuer tok i år alle landets 3427 stolper. De fire nesbuene er Renathe Mostuen sammen med søsteren Vibeke, og Marianne og Ronny Fjellvang, som alle ble omtalt i Raumnes forrige lørdag.

- Stolpejakta øker over hele landet, slik at det stadig blir vanskeligere å ta alle stolpene, sier Sommerseth.

Lite hærverk

Flest registrerte stopler per område har Årnes med 18 349 registreringer, mens færrest registreringer er det i Auli-området med 8681 registreringer. Totalt har årets stolpejakt i Nes 97 335 stolpebesøk fordelt på 2199 stolpejegere, som nesten er en fordobling siden 2015.

- Det er en mann som har besøkt alle 160 stolpene i Nes i løpet av folkehelseuka, forteller Sommerseth.

Stolpenummer 82 (elvestien, Årnes) er mest besøkt med 1073 registreringer, mens stolpenummer 77 (Auli) er minst besøkt med 350 registreringer. Stolpene er delt inn i forskjellige farger, som indikerer ulike vanskelighetsgrader for å finne dem. Stolpene er enten grønne, blå, røde eller svarte.

- 2017 er tredje året med stolpejakt, og totalt deltok de åtte områdene Fenstad, Brårud, Skogbygda, Oppaker, Årnes, Dragsjøen, Hvam og Auli, sier Sommerseth.

annonse