Hengekøyer er svært populære for tiden. Så populære at de øyensynlig må låses fast til trærne i hagen for å unngå tyveri. (Illustrasjon) Foto: Sara Johannessen Meek / SCANPIX

Nesbu stjal hengekøye – eieren tok saken i egne hender

En beboer i Nes ville så gjerne ha sin egen hengekøye i hagen, så da stjal hun like godt en som hang ute i en annen hage.

Tyveriet ble meldt onsdag morgen fra en beboer i Skreksrudvegen i Nes.

– Melderen hadde satt opp en hengekøye mellom to trær ute i hagen sin. Så dukket det plutselig opp en person som stjal den.

– Eieren fikk notert registeringsnummeret på bilen som dro av gårde med hengekøya. Et søk på nummeret ledet til bilens eier. Melderen reiste ut til adressen og oppdaget at hengekøya allerede var på plass i hagen til bileieren, forteller Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Da ringte eieren politiet.

– En patrulje reiste ut og sjekket. De fant hengekøya på stedet som melderen oppga, og har fått sikret og tatt hånd om den, sier Foseid.

Politiet skal nå følge opp saken med personen som angivelig skal stå bak dette spesielle tyveriet.

Hengekøyer er populære i disse dager. Flere enn tidligere tilbringer mye tid ute i skog og mark, og mange butikker er utsolgt.

– Det kan jo hende at det kan være noe av bakgrunnen. Men en skal jo uansett ikke stjele annen manns eiendom, understreker Foseid.

Dermed kan saken regnes som raskt oppklart, i tråd med visjonen om at «ingen sak er for liten».

– I dette tilfellet hadde vi patruljen her på kontoret på Årnes. De rykket raskt ut og nå kan eieren få hengekøya si tilbake, sier Foseid.