STENGER UNDERGANGEN: Jernbaneundergangen på Årnes stenger mens grusmassene skal fjernes og undergangen tilbake til vanlig høyde. Fra venstre: Trygve Nerland (Veidekke), Terje Yssen (Yssen AS), Kjell Nilsson (Veidekke), Odd Martinsen (Veidekke), Tore Dyrseth (seniorrrådgiver i Viken), Martin Skoglund (Veidekke) og Tor Vidar Dønnessen (Veidekke) skal jobbe utover kvelden.

Stenger jernbaneundergangen på Årnes: Skal kjøre bort massene

Med fem lastebiler i skytteltrafikk, gravemaskin og hjullaster skal under jernbaneundergangen på Årnes åpnes igjen for full høyde.

– Arbeidet kommer til å holde på fra klokken 19 til 24. Vi har fem lastebiler i skytteltrafikk, og undergangen kommer igjen til å bli vanlig høyde 4,10 meter, sier Tore Dyrseth, seniorrådgiver i Viken, som leder arbeidet med å fjerne grusmassene igjen.

Massene ble kjørt på før helga for å løfte vegen opp fra vannmassene, som gjorde at asfalten sto under vann. Grusmassene skal kjøres til FUVO.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Massene har vi gitt bort til FUVO, og det er bra at vi kan støtte lokale lag og foreninger. Siden det er blandet masse kan det ikke brukes til vegbygging, men FUVo trengte fyllmasse på en opparbeidet plass, sier Dyrseth.

JOBBER PÅ: Utover søndagsskvelden jobbes det med å fjerne grusmassene fra undergangen på Årnes. Den blir derfor stengt fram til midnatt.

Hvor mange kubikk som er kjørt på har han ikke tall på, men det er mye grus som gjør at vegbanen er løftet opp.

– Trafikken blir mens arbeidet pågår dirigert om Lundsvegen og Høievegen, sistenevnte åpnet akkurat nå noe som passer veldig bra, sier Dyrseth.