LIONS DELTE UT 200 000: Steinar Davidsen (f.v.) fikk 25 000 kroner til utegruppa på ARA Elvestad, Jeanett Falstad og Eirin Husebø kunne ta med seg 100 000 kroner til Nes Turn, mens Trond Vodahl fikk med seg 25 000 kroner til Haga Skytterlag. Tore Ringstad i Lions Club Årnes delte ut de tre pengesjekkene. Foto: Tommy Simon Norum

Steinar skal kjøpe soveposer og ryggsekker for 25 000 kroner

For 25 000 kroner skal Steinar Davidsen kjøpe turutstyr. Han driver utegruppa på ARA Elvestad og er glad for pengene han fikk fra Lions Club Årnes.

– Vi har veldig dårlig med utstyr i utegruppa, og jeg har brukt mitt eget utstyr mye. Pasientene har veldig godt av tilbudet, og vi er kjempefornøyd med 25 000 kroner, sier Steinar Davidsen, som nylig mottok 25 000 kroner på vegne av ARA Elvestad.

ARA er en forkortelse for Avdeling rus og avhengighet, og avdelingen Elvestad langs Nedre Hagaveg drives under divisjonen for psykisk helsevern i Ahus.

– Vi trenger friluftsutstyr som soveposer, underlag og ryggsekker, sier Davidsen, som har med seg en gruppe fra fem til sju personer på overnatting ute i det fri, noe han forteller er god terapi.

KOMMER GODT MED: Steinar Davidsen driver utegruppa på ARA Elvestad som ofte er ute på overnatting i friluft. Han forteller de 25 000 kronene kommer svært godt med. Tore Ringstad i Lions Club Årnes delte ut sjekken. Foto: Tommy Simon Norum

Ga bort 200 000

Totalt ga Lions Club Årnes bort 200 000 kroner i denne omgang. Nes Turn kunne reise hjem fra Dragsjøhytta med en sjekk på 100 000 kroner.

– Vi aktiviserer mange barn og ungdom, noe som krever mye kostbart utstyr. Pengene skal vi bruke til oppgradering av en større og sikrere Airfloor, som er ei stor oppblåsbar matte, sier Eirin Husebø, som mottok pengesjekken til Nes Turn sammen med Jeanett Falstad.

– Utstyret vårt koster mye, og dette er med på å utgjøre en forskjell, sa Husebø i sin takketale til Lions-medlemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sitteklipper i skytterlaget

Den siste gavemottakeren i denne omgang var Haga Skytterlag, som i likhet med Ara Elvestad mottok 25 000 kroner.

– Vi skal kjøpe en sitteklipper, da vi har noen store grasområder rundt standplassen som vi prøver å holde i orden. I tillegg har vi noe etterslep på vedlikeholdet av bygningene våre, sier Trond Vodahl, som mottok den store pengesjekken på vegne av Haga Skytterlag.

Lions Club Årnes deler ut penger til lag og foreninger hvert år, og det er mulig å søke om penger. I tillegg kan klubbens medlemmer foreslå prosjekter de mener det er aktuelt å støtte.