TIL HVAM: Stian «Staysman» Thorbjørnsen opptrer under årets NBU-Landsstevne på Hvam videregående skole. Her under Norges Varemesse i Lillestrøm for to år siden.

Staysman og TIX til Hvam i sommer: – Alltid like stas å besøke dere

Store artister er allerede booket til Norges Bygdeungdomslags Landsstevne, som i år holdes på Hvam videregående skole.

Norges Bygdeungdomslag beskriver seg selv som en landsdekkende, frivillig og demokratisk ungdomsorganisasjon som jobber for levende bygder, og for å gi medlemmene alle muligheter. Hvert år arrangerer de landsstevne rundt om i landet.

I år er det Akershus Bygdeungdomslag som arrangerer Landsstevnet, og den seks dager lange festen, fra 18.–23. juli, arrangeres på Hvam videregående skole.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Fullt hus på Pakkhuset – se bildene

På Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag samles over 2000 ungdommer hvert år, fast i uke 29, ifølge nettsiden deres. Ungdommene kommer fra hele landet, og stevnet består av ulike konkurranser, konserter, aktiviteter og sosialisering.

Staysman kommer tilbake

Allerede store artister som Stian Torbjørnsen, alias Staysman, og Andreas Haukeland, alias TIX, er booket til den store begivenheten for landets bygdeungdom.

«Han hadde sin første opptreden på Landsstevne på Hvam i 2014, og nå er han tilbake igjen! Staysman kommer selvfølgelig til Hvam på Landsstevnet 2023!» skriver Landsstevnet på sine nettsider.

Les også
– Vil leve av det jeg liker å gjøre

– Her må jeg ærlig innrømme at jeg gleder meg masse altså! Alltid like stas å besøke dere, skriver Staysman under artistslippet deres på Facebook.

Andreas «TIX» Haukeland debuterer i Nes

Også artisten TIX kommer til Hvam denne uka.

BOOKET: Også TIX blir å se på Hvam i sommer. Her under fjorårets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.

– Hele Norges TIX, eller Andreas som han i dag også er godt kjent som, har vært landets mest spilte artist to år på rad (2020 og 2021) med hele 10 låter innom førsteplassen på norske hitlister. Han kan smykke seg med titler som Årets Spellemann, MGP-vinner, bestselgende forfatter, internasjonal låtskriver og ikke minst forbilde for titusener av barn og ungdom. I januar 2023 fylte TIX, Oslo Spektrum 2 ganger på samme dag, skriver Landsstevnet om TIX.

Les også
Bonnie and the Jets flyttet inn på Pakkhuset: – Hvis noen oppdager noe i musikken vår skal jeg kunne forklare det

Gleder seg til landsstevne i Nes

Gina Grøndahl (24) fra Haga har lenge vært med i NBU, og er i år også en del av styret til Landsstevnet. Derfor vil hun også store deler av stevnet jobbe dugnad.

GLEDER SEG: Gina Grøndahl fra Haga er nestleder i styret for Landsstevnet, og gleder seg til å arrangere Landsstevnet på Hvam i juli.

Hun gleder seg veldig til å arrangere landsstevne i egen kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er veldig gøy å kunne vise fram kommunen vår fra sin beste side midt i juli.

Gina har også hovedansvaret for årsmøtet for hele organisasjonen, og påfølgende møtebankett med 200 deltakere. Og det er ikke bare konsertene Gina gleder seg til.

– Det morsomste med årets landsstevne vil nok være å se så mange jobbe dugnad og alle de glade ungdommene gjennom uka. Landsstevnet består av så mye mer enn bare konserter, det blir også avholdt 25 tevlinger og åtte norgesmesterskap, i for eksempel presisjonskjøring med traktor, kokkekamp og motorsag, sier hun.

Lørdagen i stevne-uka vil det dessuten bli avholdt en bygdedag hvor det vil være muligheter for å komme og besøke stevnet, og se hva som foregår på dagtid.

– Videre vil det også være en åpen konsert onsdag og fredag for folk vil være med på konsert, men ikke er medlem av organisasjonen. Artistene for disse konsertene vil snart bli annonsert, sier hun.

Staysman er fast inventar

I styret finner vi også bookingansvarlig Grete Grøndahl, som har jobbet hardt med å få på plass en rekke band og artister for å skape gode konsertopplevelser, ifølge Gina.

– Staysman har etter at han spilte på landsstevnet på Hvam i 2014 blitt fast inventar. TIX og de andre har vært en litt lenger prosess, men hun dro det i land. De neste månedene skal vi også annonsere tre andre store navn, og flere kjente artister og band til oppvarming. Hvis man vil få med seg disse, kan man følge oss på Instagram (@nbulandssteve) eller Facebook (Landsstevne i Norges Bygdeungdomslag), sier Gina.