Arkivfoto fra inngangspartiet til Vormsund Golfhotell. Foto: Jan Erik Hæhre

Søvnløse på golfhotellet

For hotellgjestene fra Trøndelag ble overnattingen i Vormsund et støymareritt.

Natt til lørdag fikk politiet en telefon fra noen gjester på Vormsund Golfhotell.

– Noen fra Trøndelag hadde sjekket inn der og skulle ha en hyggelig natt på hotell i Nes, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Så sørget noen utenfor hotellet for å ødelegge de planene.

Fire biler

– Ungdommer i fire biler på parkeringsplassen utenfor holdt på med å råne og sladde rundt på plassen. De lagde mye støy og sørget for at hotellgjestene ikke fikk sove, sier Foseid.

Gjestene bemerket at resepsjonen var ubemannet, slik at de ikke fikk sagt fra til noen ansatte på hotellet.

Les også
Mann brøt besøksforbudet

– De var redd for å konfrontere ungdommene selv, og valgte å kontakte politiets operasjonssentral. Da var klokka halv to på natta og bråket skal da ha holdt på en god stund, sier Foseid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Operasjonssentralen svarte at de skulle gjøre et forsøk på å få sendt en patrulje dit. Samtidig ble hotellgjestene bedt om å ringe tilbake hvis det tok for lang tid før en patrulje kom, og hvis lydene ikke ga seg.

Svidd gummi

– De holdt ut i ti minutter, så ringte de tilbake. Operatøren på operasjonssentralen anførte da i loggen at han hørte tydelig en bil som «driftet» i bakgrunnen under samtalen, forteller politikontakten.

Les også
– Denne var det litt størrelse på

Klokka halv tre på natta kom en politipatrulje til senteret i Vormsund. Da var det ingen rånere igjen på stedet. Kun spor etter svidd gummi.

– Det ble en lite hyggelig natt på hotell i Nes. Det spørs om disse gjestene returnerer til golfhotellet med det første. Det er litt synd, legger Foseid til.

Raumnes omtalte saken også lørdag.

Les også
Politiet rykket ut - rånerne forsvant