GOD NYHET: Sofie Nordsveen Hustad er glad for at hun er en av fire jenter som får plass på Team Oslofjord, som er et av skiforbundets regionlandslag. Foto: Svein Halvor Moe

Sofie er tatt ut på regionlandslaget

Sofie Nordsveen Hustad, som har gått gradene i Nes Ski, er tatt ut på Team Oslofjord - et av skiforbundets regionlandslag.

Den tidligere lagvenninnen til Udnes Weng-tvillingene og Amalie Håkonsen Ous er den fjerde Nes Ski- løperen på dette alderstrinnet som det blir satset på.

Sofie er nemlig tatt ut på Team Oslofjord som er et av skiforbundets regionlandslag. 23-åringen, som nå konkurrerer for Kjelsås, har hatt en fin utviklingskurve og får i kraft av det muligheten til å bli en del av teamene som på mange måter fungerer som et aldri så lite regionlandslag. De har heltidsansatte trenere og alle utøverne som blir tatt ut får sjansen fordi de har potensial til å bli World Cup-løpere på sikt. Det gjelder også Nordsveen Hustad.

– Det var stort å få beskjed om at jeg er tatt ut. Jeg føler at jeg har større mulighet til å ta de siste stegene nå som jeg har kommet på forbundslag. Selv om jeg hadde satset hundre prosent og nok hadde fått et bra tilbud uansett, sier Sofie, som var en del av en fryktet Nes-kvartett født i 1997 - før hun meldte overgang til Kjelsås. Der har hun hatt et bra opplegg, selv om Team Oslofjord blir et steg opp. De vil ha litt mer ressurser enn det Kjelsås har.

Gikk fort i vinter

– Jeg er godt fornøyd med inneværende sesong. Jeg presterte bedre og bedre etter jul. Sånn sett var det dårlig nytt for meg at sesongen ble avbrutt tidlig i mars, og før NM del to, som jeg så frem til. Men jeg fikk heldigvis vist meg frem i enkelte renn før det ble satt sluttstrek. Høydepunktet var kanskje norgescuprennet på Veldre, hvor det ble fjerdeplass og det ikke var langt opp til pallen. Neste år blir det helt klart et mål å komme på pallen i norgescup.

– Hva er det som skiller deg og de beste og hva er ditt langsiktige mål, Sofie?

– Jeg har lyst til å bli så god at jeg får konkurrere jevnlig i norgescupen. Jeg føler ikke at det er noen urealistisk målsetning, selv om det fortsatt er et steg opp til de som konkurrerer i den settingen. Men med mer trening og videre utvikling håper jeg å nærme meg. Det siste året har jeg blitt sterkere og nærmet meg ganske mye, sier Nordsveen Hustad, som håper den trenden vedvarer.

Vil fortsette utviklingen

Sofie føler hun har mest å hente på spenst og hurtighet i forhold til de som går fortest. Styrken og utholdenheten kan også bli bedre, og det kan også teknikken, selv om hun går flott og effektivt på ski i forhold til de beste. Men det er sekunder å hente på alle områder. Den talentfulle løperen har en filosofi om at det også er viktig å trene mye på det hun er god på. Sofie mener det er et must i forhold til å fortsette utviklingen, selv om det skal investeres både tid, krefter og energi på de områdene hvor forbedringspotensialet er størst.