DIGITALT: Onsdag 28 oktober klokken 18.00 er folkemøtet om E16. Møtet sendes direkte på e16portalen.no og Nes kommune på Facebook. Foto: Erik Røseid

Slik følger du folkemøtet om E16 på onsdag

Nå er det få dager igjen til folkemøtet om E16. Onsdag klokken 18.00 må du sitte klar på din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Hvis ikke, er det plass til noen i rådhuset.

Flere nesbuer som Raumnes har vært i kontakt med er usikre og savner informasjon om hvordan en kan overvære folkemøtet. Spørsmålene er mange og til nå har svarene vært korte.

Link:

Facebook

E16portalen.no

– Folkemøtene blir sendt via facebook-live og e16portalen, og på E16portalen kreves det ingen pålogging for å følge møtene, sier Elin Brede Kristiansen i kommunikasjonsgruppa til IKP.

– Hvordan tar dere hensyn til alle målgrupper?

– Plattformene som nå benyttes er den som når flest innbyggere, i tillegg vil alle fire folkemøtene filmes og opptak legges tilgjengelig på Facebook og på E16portalen.no, sier hun.

Hvordan skal en kunne delta med innspill og replikker?

– Det er mulig å sende inn chat underveis i sendingen og det vil opprettes en sms-tjeneste der man kan sende inn meldinger, sier hun.

Hun oppfordrer også til å sende inn spørsmål på e-post i forkant og at en alltid kan komme med innspill på E16KE6@asplanviak.no

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva skjer ved tekniske problemer?

– Folkemøtene vil produseres av profesjonelle aktører som har kontroll på regien, lyd og bilde, sier Brede Kristiansen.

Fristen for å komme med innspill til planen for E16 er 23. november på e16portalen.no

Møt opp

– Til de som ikke har tilgang til digitale plattformer selv eller kan følge folkemøtet fra andre steder, kan se møtet på storskjerm i Nes rådhus, sier hun til Raumnes lørdag.

Alle spørsmål og kommentarer må sendes inn skriftlig underveis – enten via sms, eller i kommentarfeltet på livesendingen. For dere som følger møtet på rådhuset, er det mulig å få veiledning til innsending av spørsmål, fortsetter hun.

Meld deg før oppmøte

Grunnet smittevernrestriksjoner er antall plasser meget begrenset, og vi understreker derfor at dette tilbudet kun er for de som ikke har andre muligheter.

For å kunne drive effektiv smittesporing hvis det blir behov for det, kreves påmelding på forhånd.

Påmelding med navn og telefonnummer sendes til haakon.utne@nes-ak.kommune.no eller på telefon til Servicetorget 66 10 40 00 før klokken 14.00 onsdag 28. oktober.

Døren åpnes klokken 17.50.

Les også
Du kan bli berørt – her er din sjanse til å si fra hvor E16 bør gå

Digitalt

På Facebook-siden til Nes kommune er det opprettet arrangement hvor kun 241 har vist sin interesse. Det er allikevel fler enn det er plass til i storsalen i Nes kulturhus med koronaregler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På grunn av pandemien vil folkemøtet være digitalt. På styremøtet til IKP ønsket derimot ordførerne at det skulle være fysiske møter.

– Det er i tråd med det vi ønsker oss, å ha fysiske folkemøter som det normalt ville vært. Styret kan finne ut av hvordan vi skal gjøre det framover, sa Sjøli på møtet 8. oktober.

– Vi ønsker å legge til rette til fysiske folkemøter innenfor smittevernbestemmelsene. for prosessen sin del slik at absolutt alle kan føle hat har mulighet til å medvirke, sa ordfører i Ullensaker Eyvind Jørgensen Schumacher.

Les også
E16: Planprogrammet på høring i seks uker

– Vil dere vurdere et fysisk folkemøte senere og hvorfor?

– Ja, det er klart at både styret og Nye Veier ønsker fysiske folkemøter, og det planlegges for det i neste runde. Men som i alt annet vi nå arbeider med, er smittevernhensynet det viktigste, sier hun til slutt.

Les også
Tove med brannfakkel før E16-folkemøtet: «Er dette åpenhet, medvirkning og demokrati?»