MYE Å KJEMPE FOR: Anne Grethe Tømte, leder i Nes Ap, holder appell 1. mai, men det blir heller ikke i år noen arrangementer denne dagen. Foto: Andrine Wennemo

Slik blir 1. mai i Nes: – Heis flagget i solidaritet

Arven etter koronaen er tema for Anne Grethe Tømtes tale på 1. mai.

For andre år på rad blir 1. mai markert uten arrangementer. Men det blir både taler og kransnedleggelser, og alt skal overføres digitalt via sosiale medier.

– Vi skal ha en appell på Bautaplassen og legge ned kranser ved bautaen over falne under 2. verdenskrig og minnesmerket for 22. juli. Men av smittevernhensyn blir det ikke et annonsert arrangement. Alt skal imidlertid filmes og legges ut på Facebook, sier Anne Grethe Tømte, leder i Nes Arbeiderparti.

Syng med på Internasjonalen

Hun oppfordrer likevel alle til å heise flagget, synge med på Internasjonalen og delta i de digitale markeringene av dagen.

Les også
Anne Grethe er ny leder for Nes Ap: – En tillitserklæring fra medlemmer og innbyggere

– Å markere 1. mai er viktigere enn noen gang, ikke minst når vi etter hvert vil få arven etter koronaen. Jeg tror vi kommer til å få noen utfordringer som vi må ta tak i etter pandemien, sier Tømte.

Hun forklarer at hun blant annet vil snakke om arbeidsledighet, økonomisk trygghet og forutsigbarhet, næringsliv som sliter og barn og unges psykiske helse i sin tale på bautaplassen.

Klapper for de unge

– Jeg har selv en 18-åring hjemme, og jeg ser hva nedstengingen har betydd for de unge. Samtidig vil jeg klappe for ungdommene våre som er veldig flinke til å tilpasse seg, sier hun.

Les også
Reagerer på ufine kommentarer: Anne Grethes oppgjør med hetsen

Tømte innrømmer at hun under den spesielle markeringen i fjor ikke hadde trodd at de skulle være i samme situasjon ett år etter.

– Det er trist at vi to år på rad må markere 1. mai på denne måten. Dette hadde jeg ikke trodd da korona inntok livene våre i mars 2020. Men jeg er glad vaksineringen er godt i gang, og jeg håper vi går mot en mer normal hverdag, sier hun.

Viktige kamper å kjempe

Ulikhet er hovedtema for årets 1. mai-markering, og Tømte mener det er viktigere enn noen gang å kjempe for sosialdemokratiet og vårt statlige sikkerhetsnett.

– Vi er nødt til å fortsette arbeidet for disse verdiene og for å beholde sikkerhetsnettet vårt, sier hun.