annonse

Skogbrannen er slukket

Slukket
Slukket: Skogbrannen ved Flolangen er slukket. (Foto: Tommy Simon Norum)
Tok fyr
Tok fyr: Årsaken til at brannen oppsto er ukjent, men brannen anslås å ha spredd seg over tre mål, et område som tilsvarer en halv fotballbane. (Foto: Tommy Simon Norum)
Fra lufta
Fra lufta: Helikopteret fra Kjeller kom og tok et overblikk fra lufta, før det deltok i slokkingen og hentet vann fra Gørrtjernet. (Foto: Tommy Simon Norum)
Raskt kontroll
Raskt kontroll: Brannmannskapet fra Årnes fikk bistand både fra Jessheim og Sørum, og fikk raskt kontroll på brannen. (Foto: Tommy Simon Norum)
Bistand fra helikopter
Bistand fra helikopter: Brannvesenet fikk bistand fra skogbrannhelikopter, noe som gjør etterslokkningen lettere. (Foto: Tommy Simon Norum)

Tidlig varsling sørget for at storbrann i skogen ved Flolangen ble hindret.

  • Lisbet Bekkeli Amundsen / Tommy Simon Norum

Store brannstyrker jobbet tirsdag med å slukke skogbrannen ved Gørrtjennvegen ved Flolangen utenfor Årnes. Brannen er nå slukket, men det vil bli jobbet med etterslokking utover kvelden og natta. 

- Det er snakk om en brann på tre-fire mål. Nå har brannmannskapene kontroll, men vi har fortsatt folk der for å dynke området. Helikopteret pakker sammen og drar fra stedet nå, sier vaktleder Ove Gulbrandsen i Øst 110. 

Tok fyr
Tok fyr: Årsaken til at brannen oppsto er ukjent, men brannen anslås å ha spredd seg over tre mål, et område som tilsvarer en halv fotballbane. Foto: Tommy Simon Norum

Han forklarer at brannen ble varslet tidlig, og at det trolig er årsak til at brannen ikke spredde seg over et større område. 

- En privatperson som oppholdt seg halvannen mil unna hadde sett røyk og varslet brannvesenet. Derfor fikk vi sendt biler raskt til stedet, sier Gulbrandsen. 

Seks-sju biler og skogbrannhelikopter ble sendt ut til skogbrannen, som ble varslet ved 12-tida tirsdag. 

Bistand fra helikopter
Bistand fra helikopter: Brannvesenet fikk bistand fra skogbrannhelikopter, noe som gjør etterslokkningen lettere. Foto: Tommy Simon Norum

- Brannmannskapene jobber iherdig på stedet, uttalte Gulbrandsen til Raumnes tidligere tirsdag. 

God bistand

Innsatsleder på stedet fra ØRB avdeling Årnes, Tom Bråthen, forteller at det raskt kom god bistand. 

- Vi har to biler fra Sørum, to fra Jessheim og to fra Årnes, i tillegg til brannhelikopteret. Vi hadde klart å slukke brannen uten hjelp fra helikopteret denne gang, men det sparer oss for mange timers etterarbeid, sier Bråthen, som var redd at de ikke skulle klare å slukke brannen på egenhånd da meldingen om skogbrannen kom.

Raskt kontroll
Raskt kontroll: Brannmannskapet fra Årnes fikk bistand både fra Jessheim og Sørum, og fikk raskt kontroll på brannen. Foto: Tommy Simon Norum
p;

Brannvesenet dro først til Auli da det etter de første meldingene om røyk var usikkert hvor det brant. Etter en tur opp på Aulifeltet lokaliserte de brannen til å være i området ved Flolangen/Sagstusjøen. Deretter kom meldingen fra en privatperson som var i Flolangen-området.

Brannstedet er like før Gørrtjernet som ligger cirka tre kilometer vest for Flolangen. Nærheten til tjernet gjorde det enkelt for helikopteret å hente vann til etterslukkingen. 

annonse