STÅR PÅ VIDERE: Lotta (t.v.) og Tiril Udnes Weng flytter snart sammen fra Lillehammer til Trondheim, der de starter forberedelsene til neste sesong. Her fra vinterens VM i Planica, Slovenia. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skiforbundets kutt gir tøffere konkurranse

– Det blir tøffere kamp om å beholde landslagsplassen, sier Lotta Udnes Weng.

Det er de siste dagene skrevet mye i riksdekkende aviser om «dramatiske kutt for langrennslandslaget» etter at Norges Skiforbund sist uke gikk ut med informasjon om sparetiltak.

Forbundet beskriver en krevende økonomisk situasjon, noe som innebærer at antallet utøvere på landslaget må reduseres til kommende sesong. Lotta Udnes Weng innser at denne utviklingen innebærer tøffere konkurranse om å beholde plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bra og dårlig

– Fører dette til økt motivasjon for deg og Tiril til å satse enda hardere?

– Jeg tror ikke det vil påvirke treningshverdagen vår i stor grad, sier Lotta.

Hun betegner det som både bra og dårlig at det kan bli trangere om plassen på landslaget i sesongene framover.

– Det blir tøffere konkurranse, og det kan slå positivt ut i form av økt motivasjon og innsats. Samtidig er det kjedelig at løpere som er gode nok, ikke får muligheten, sier Lotta.

Sammen til Trondheim

Sammen med Tiril har hun investert i bolig i Trondheim. De to flytter sammen fra Lillehammer til Trøndelag i løpet av denne våren og sommeren.

– Vi kommer til å trene mye med landslagsløperne som bor der, i tillegg til at den ene treneren vår er bosatt like ved, sier Lotta.

Les også
FUVO får besøk av Sarpsborg 08

I sesongen de nå har lagt bak seg, var Tiril hakket hvassere enn Lotta. Hun vant som kjent verdenscupen sammenlagt, mens Lotta endte på en 9. plass. Lotta betegner det som vanskelig å peke på én spesifikk ting som gjorde at Tiril gikk fortere.

– Hun har vært litt bedre enn meg i mange år, så det var ikke så overraskende at hun er det i år også, sier Lotta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mye av det samme

Hun legger til at sykdomsperioder har ødelagt en del for henne i flere sesonger.

– Jeg har hatt litt flere sykedager de siste fem-seks åra. Det kan jo hende det er grunnen, sier hun.

Sesongen tvillingene har lagt bak seg, må uansett betegnes som god for begge alt i alt. Begge endte inne på topp 10-lista i verdenscupen.

– Vi kommer til å gjøre mye av det samme i sommer og høst som i fjor. Det er ikke noe mesterskap til vinteren, så vi skal prøve å utnytte muligheten til å trene godt gjennom vinteren også, sier Lotta.

Les også
Muskelbunter satte rekorder under NM i styrkeløft

Disse løperne er tatt ut

Mandag ble det klart at Ingvild Flugstad Østberg er en del av kommende sesongs langrennslandslag, mens Anna Svendsen er vraket, skriver NTB.

Det ble klart under en presentasjon i Holmenkollen i Oslo mandag.

Dette er laget:

Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Marte Skaanes (Strindheim), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Helene Marie Fossesholm (Eiker), Tiril Udnes Weng (Nes), Mathilde Skjærdalen Myhrvold (Vind), Lotta Udnes Weng (Nes), Julie Myhre (Byåsen), Heidi Weng (BUL).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ragnhild Gløersen Haga har allerede offentliggjort at hun legger opp. I tillegg har Astrid Øyre Slind og Kristine Stavås Skistad kunngjort at de vil stå utenfor landslaget.