INNBRUDD: I sju containerne på byggeplassen rundt ungdomsskolen i Vormsund hadde tyvene vært på ferde natt til tirsdag. De hadde blant annet fått med seg elektroverktøy til store verdier. Foto: Tommy Simon Norum

Skar opp sju containere med vinkelsliper og stjal store mengder verktøy

Tirsdag morgen oppdaget entreprenørene på den nye ungdomsskolen i Vormsund at tyver hadde vært på ferde. De hadde skåret seg inn i sju conteinere og tatt med seg store mengder elektroverktøy.

– Vi har ikke full oversikt og snakker med dem som disponerer utstyret, sier Terje Nordeng, operasjonsleder ved politiet i øst.

Politiet meldte om innbruddet på Twitter tirsdag ved 10:30-tiden.

– Det har vært innbrudd på en byggeplass i løpet av natta. Det er brutt opp flere containere og stjålet verktøy for store verdier. Vi har en patrulje og krimtekniker på stedet, skriver politiet på Twitter.

UNDERSØKELSER: Tirsdag sendte politiet både en patrulje og krimtekniker til ungdomsskolen for å sikre spor etter det grove tyveriet. Foto: Tommy Simon Norum

Nordeng vet ikke hvor store verdier det dreier seg om.

– Det blir fort store kostnader når de tar seg inn i containere, sier Nordeng.

Sju containere

Tyvene har vært på ferde etter at anleggsarbeiderne dro hjem fra byggeplassen mandag ettermiddag.

– Vi så en mistenkelig bil vi lurte på hva skulle, men vet ikke om den har noe med innbruddet å gjøre, sier prosjektleder Rune Solli.

VINKELSLIPER: Tyvene tok seg inn i containerne ved hjelp av vinkelsliper. Det ble funnet flere brukte kappeskiver rundt containerne tirsdag morgen. Foto: Tommy Simon Norum

Tyvene har tatt seg inn i sju containere ved hjelp av vinkelsliper. Alle containerne var låst og flere med solide jernkonstruksjoner. Det ble funnet flere brukte kappeskiver til vinkelsliper rundt containerne, og tyvene hadde tatt seg god tid.

– De har skjært seg inn med vinkelsliper, og dette er fjerde gang vi har besøk, sier Thor Grande, arbeidsleder.

Alle entreprenørene har hver sin container, og både rørleggere, snekkere og elektrikere har hatt besøk av tyvene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det forsinker arbeidet og vi taper en halv dags produksjon, sier Solli, som forteller at de må få å plass nytt utstyr.

Tungt verktøy

Det tyder på at tyvene har båret med seg verktøyet opp skråningen og fått det over byggegjerdet foran Lillerommen. De har også tatt med seg tungt utstyr.

BØYD GJERDE: Toppen på byggegjerdet i skråningen mot Lillerommen var bøyd, og viser trolig hvor tyvene har fraktet med seg utstyret. Foto: Tommy Simon Norum

– Det er stjålet mest elektroverktøy, men også en meiselmaskin på 30 kilo. Det er også stjålet verktøy inne på skoleområdet fra alle tekniske fag, sier Solli, med støtte fra Grande.

Det er imidlertid ikke første gang at byggeplassen til den nye ungdomsskolen preges av innbrudd og tyveri. Tidligere har både GPS-utstyr og en Bobcat blitt stjålet fra byggeområdet. Bobcat er en anleggsmaskin som veier flere tonn og trolig har blitt fraktet bort på maskinhenger. Innbruddet natt til tirsdag var fjerde gang at uvedkommende har tatt seg inn på området og stjålet, til tross for at området er inngjerdet og belyst døgnet rundt.

– Heretter blir det i tillegg videoovervåking og et vaktselskap som holder øye med området, sier Grande.