FAU-leder på Årnes skole, Åse Birgitte Skjærli, står her på plassen der noen har knust en mengde lysstoffrør.
FAU-leder på Årnes skole, Åse Birgitte Skjærli, står her på plassen der noen har knust en mengde lysstoffrør. Foto: John Arne Paulsen

Sjokkerende hærverk på Årnes

Noen har i løpet av siste døgn knust innholdet i tre esker med lysstoffrør utover gapahukområdet på friluftsarealet mellom Årnestangen og Høie.

– Hvem er det som finner på å gjøre slikt? spør Åse Birgitte Skjærli, FAU-leder på Årnes skole.

Hun reagerer sterkt på at noen har spredt glasskår fra lysstoffrør ut over hele området der det nylig ble ryddet opp på dugnad.

– Nå må man vel bytte ut masse her for å være sikker på å få bort alt glasset. Dette er så meningsløst, sier Skjærli oppgitt.

Hun viser til at barneskoleklasser og barnehager har lagt gapahukbesøk inn i skolehverdagen. Det er mange dyr i området. Barn oppsøker gapahukplassen og leker der på fritiden, og hele området er svært yndet av den brede masse.

– Så er det noen som finner på slikt. Hvem er det som gidder å dra med seg tre esker med lysstoffrør for å knuse dem over hele området her? spør Skjærli.

Eskene som inneholdt lysstoffrør er merket med slike etiketter.
Eskene som inneholdt lysstoffrør er merket med slike etiketter. Foto: John Arne Paulsen
Åse Birgitte Skjærli er sjokkert over at noen kan finne på å spre glasskår over et område som blant andre skolebarn bruker jevnlig.
Åse Birgitte Skjærli er sjokkert over at noen kan finne på å spre glasskår over et område som blant andre skolebarn bruker jevnlig. Foto: John Arne Paulsen

Hun velger nå å politianmelde dette.

– Jeg lurer virkelig på hvem som kan gjennomføre noe så meningsløst. Det må jo være noen som er veldig sinte, sier Skjærli.

Det er gift i lysstoffrør. Glasskårene er svært skarpe. Det gjenstår å finne ut hva motivasjonen kan være for slik galskap.

– Det var en skoleklasse her fredag. Da var alt i orden. Derfor må dette hærverket ha funnet sted enten i går kveld, i natt eller i dag tidlig. Jeg tror ikke de som har gjort dette står opp så tidlig, sier Skjærli.

john@raumnes.no