Sjåfør stakk av fra kontroll

AVSKILTET: Denne bilen ble gitt bruksforbud og avskiltet.

22 av 23 kontrollerte kjøretøy hadde mangler i en kontroll som ble gjennomført onsdag kveld.

Statens vegvesen fortsetter med sine kontroller rundt om i distriktet, og onsdag kveld var de igjen på farten. Nok en gang var resultatene nedslående.

Rapporten etter kontrollen viser at 23 såkalt lette kjøretøy ble kontrollert, og det ble gitt skriftlige mangler på 22 av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ni av 13 biler hadde mangler: – Vi blir ikke sjokkerte lenger

Ved ett tilfelle måtte Vegvesenets folk ha bistand fra politiet. En av bilistene stakk av fra kontrollen.

– En norsk personbil der dekkene på bakaksel hadde under minimum mønsterdybde, under kontrollen valgte fører å stikke av. Fører ble gjenfunnet ved hjelp av politiet på bopel, skriver Vegvesenet i rapporten.

BRED LAST: Her var lasten for bred, og skilt og lys tildekket.

Føreren får 2000 kroner i gebyr for dekkene, og blir ameldt for å stikke av. I tillegg må fører møte hos Statens vegvesen for full teknisk kontroll av bilen.

Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen uttalte nylig til Raumnes at de har sluttet å bli overrasket over det de får se på disse kontrollene rundt om i distriktet. Denne gang ble det også en del å påpeke, i tillegg til føreren som stakk av.

Kontrollen endte med én anmeldelse, seks bruksforbud, to avskiltinger, 22 skriftlige mangler, sju gebyr for dekk/kjetting og åtte andre gebyrer.

Les også
Nye Veier svarte politikerne – Er det håp om veg før det har gått 40 år?

Dette er Vegvesenets kommentarer til rapporten:

– En norsk personbil med store rustskader ble avskiltet og gitt bruksforbud.

– En litauisk varebil med flyttelass til Litauen manglet transportløyve og var 400 kg for tung. Rapport til løyvemyndigheten og bruksforbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En norsk varebil var begjært avskiltet på grunn av manglende omregistrering. Bilen ble avregistrert.

– En norsk varebil med henger hadde for bred last og tildekkede baklys, lastes om til lovlig bredde og 2000 kroner i gebyr til fører.

I pressemeldingen fra kontrollen skriver Vegvesenet følgende:

Les også
Olbergåsen: 150 har meldt sin interesse

«Statens vegvesen har kontroller langs vei for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter. Alle skal komme trygt fram på norske veier. Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i bransjen og yrkessjåførenes arbeidsvilkår».