TAR OVER: Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen (Ap) overtar som fylkesrådsleder. Foto: Tom-Egil Jensen

Siv Henriette Jacobsen (Ap) er konstituert som fylkesrådsleder

Tonje Brenna (Ap) gikk av som fylkesrådsleder i Viken i et ekstraordinært møte i fylkesrådet torsdag. Siv Henriette Jacobsen (Ap) er konstituert leder.

Brenna blir kunnskapsminister i den nye Ap/Sp-regjeringen. Hun ga derfor tidlig torsdag beskjed til fylkesordføreren om at hun ønsket å fratre sitt verv som fylkesrådsleder.

Det samme er tilfelle for Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Hun er nestleder i Sp, og fylkesråd for klima og miljø. Tvinnereim blir utviklingsminister i den nye regjeringen.

I tillegg skal fylkesråd Halvard Ingebrigtsen tre inn i rollen som statssekretær i regjeringen, og ber om å få fratre som fylkesråd for finans og administrasjon i Viken.

Tre nye

Fylkesordføreren har bedt Siv Henriette Jacobsen (Ap) om å danne nytt fylkesråd. Hun ble derfor ny fylkesrådsleder.

STATSRÅD: Tonje Brenna (Ap) (t.v.) og Anne Beate Tvinnereim i (Sp) blir statsråder i den nye regjeringen.

Siv Henriette Jacobsen har vært fylkesråd for utdanning. Hun vil fungere som sjef for fylket fram til fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) utnevner ny fylkesrådsleder.

I tillegg blir fylkesrådet supplert med tre nye råder; Anette Lindahl Raakil (Sp) - fylkesråd for plan, klima og miljø, Edvin Søvik (Ap) - fylkesråd for finans og administrasjon og Heidi Westbye Nyhus (Ap) - fylkesråd for utdanning og kompetanse.

Gleder seg

Jacobsen sier hun gleder seg til å ta fatt på jobben som fylkesrådsleder.

– Jeg har med meg et veldig dyktig lag og kan bygge videre på den gode, solide jobben som Tonje har gjort før meg. Vi har store og krevende oppgaver foran oss, men de skal vi løse i nært samarbeid med fylkestinget og alle de flotte folka som jobber i fylkeskommunen.