SMITTET: Varaordfører Vivian Wahl (t.v.) er korona-smittet. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Vivian Wahl om korona: – Ikke smittet av ordføreren

Varaordfører Vivian Wahl avviser at det er ordfører Grete Sjøli som har smittet henne med korona.

Tirsdag ble det kjent at også varaordfører Vivian Wahl har testet positivt på korona. Onsdag formiddag er det en noe «groggy» varaordfører som slår av en prat med Raumnes.

– Jeg fikk de første små symptomene tidlig i forrige uke. Det har vært litt hodepine, og så er jeg sliten. Etter hvert har jeg også blitt tungpustet, forteller Wahl, som sier tankene hennes går til dem som er langt sykere enn det hun er.

Wahl understreker at hun har fulgt alle rådene, og at hun isolerte seg straks hun kjente på symptomene.

– Jeg har vært veldig rigid på å følge rådene til punkt og prikke. Når jeg likevel er smittet forteller det meg at det er smitte i Nes, og at folk må være veldig påpasselige. At det testes såpass få gir nok en falsk trygghet.

– Jeg mener myndighetene var for sene med å be folk holde seg hjemme ved den minste antydning til smitte, legger hun til.

– Ikke smittet av Grete

Wahl sier hun til slutt var nødt til å be om en test, for å sikre at kommunen har en operativ politisk ledelse. Hun avviser også at hun er smittet av ordføreren, som ble bekreftet smittet for noen dager siden.

– Jeg er ikke smittet av Grete. Det kan jeg ikke være, for jeg har ikke hatt noe med henne å gjøre den siste tiden. Hun var på ferie til 11. mars. 12. mars gikk hun i karantene. Jeg så henne på rådhuset den dagen hun gikk i karantene, men vi stod mange meter fra hverandre.

Rådmannen i karantene

Kommunen har i samråd med kommuneoverlegen kartlagt hvilke personer varaordfører Wahl har hatt kontakt med i ordførerens fravær.

– Det har resultert i at jeg og kommunalsjefene er satt i karantene, sier rådmann Jon Sverre Bråthen, som opplyser om at blant andre kommunikasjonssjefen fortsatt er på jobb og at han og kommunalsjefene er operative hjemmefra.

– Det betyr at rådhuset blir litt mer fjernstyrt fremover, men alle er på og tilgjengelige på alle typer medier, understreker rådmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alt arbeidet i kommunen fortsetter som før, og møter i kriseledelsen skjer via Skype, som tidligere, opplyser kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen.