grete sjøli: N/A Foto: Trond Rasmussen

Ordfører Grete Sjøli: – Jeg er korona-smittet

Ordfører Grete Sjøli testet seg tidligere denne uka for korona. I dag kom svaret. Kommunens øverste politiske leder er smittet.

Det får Raumnes bekreftet av ordføreren selv.

Ja, jeg kan bekrefte at jeg er smittet av korona-viruset. Jeg velger å være åpen om det, for å unngå spekulasjoner og for at folk skal vite hvorfor jeg blir fraværende en tid fremover, sier Grete Sjøli.

Ordføreren dro til India 26. februar, og kom tilbake 11. mars. Dagen etter, 12. mars fra klokken 14, ble hun i tråd med de nye, strenge korona-reglene satt i karantene med øyeblikkelig virkning.

Les også
SISTE: Antall smittede i Nes går NED

Ikke møtt noen

De siste to ukene har ordføreren holdt seg hjemme på Årnes, eller på hytta i Skogbygda.

– Jeg dro rett hjem og har ikke møtt en sjel siden, sier hun.

Symptomene meldte seg først 16. mars.

– Jeg har flere av de mest vanlige symptomene. Det oppleves som en skikkelig forkjølelse. Halsen er sår, jeg hoster mye og er sliten. Nå må jeg tenke på meg selv og egen helse fremover. Det har jeg nok vært litt for lite flink til, medgir ordføreren.

Les også
– Var ikke korona

Ukjent smittekilde

Grete har lungesykdommen sarkoidose, og tilhører derfor risikogruppene.

– Det er grunnen til at jeg ble testet. Jeg har fått beskjed om å holde meg i ro og å følge med. Forhåpentligvis blir det ikke verre. Jeg er ikke dødssyk, akkurat, sier Grete.

– Har du noen formening om hvor og når du ble smittet?

– Nei, det blir bare spekulasjoner. Jeg vet ikke. Men jeg understreker at jeg ikke har møtt noen etter at jeg ble satt i karantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nes sykehjem ber nesbuene om vernebriller og støvmasker
RYKKER OPP: Varaordfører Vivian Wahl (t.v.) stepper etter alle solemerker inn for en korona-syk ordfører. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Wahl stepper inn

Ordføreren har nettopp fått svaret på testen, og har ikke rukket å håndtere alt det praktiske ennå. Men det ligger an til at varaordfører Vivian Wahl nå stepper inn i Sjølis rolle, som stedfortreder.

Grete Sjøli oppfordrer alle nesbuer om å følge retningslinjene og å ta vare på hverandre.

– Folk må bare fortsette å ta forholdsregler og å følge rådene. Jeg er imponert over folk, roser hun.