Se Jim Stirling synger duett med Erna Solberg

Det var på Notodden Bluesfestival at Jim Stirling sang duett med tidligere statsminister Erna Solberg. Se videoen.

– Vår egen Erna Solberg, tidligere statsminister, stakk innom Stirling Station-standen på Notodden Blues Festival for en jam, sier Jim Stirling, som hadde tatt turen til den anerkjente bluesfestivalen for å selge hatter, skinnklær og Stirling-effekter.

I kjent stil hadde Jim med seg både dobro og sekkepipe, og passet innimellom på å lage god stemning med musikk og allsang. Plutselig dukket tidligere statsminister Erna Solberg opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg så henne komme nedover gaten da jeg tilfeldigvis satt der med dobroen. Erna sa jeg, kan du ikke ta den blå tamburinen, forteller Jim, som dermed fikk med seg den tidligere statsministeren til å spille tamburin på låta «When The Saint Goes Marching In».

Med på leken

Stirling synes det er moro at en så profilert politiker som Erna Solberg kan være så spontan og kaste seg med på slike plutselige påfunn.

– Det betyr mye for meg at et tidligere statsoverhode kan være med på leken. Jeg har sett Solberg i flere situasjoner hvor hun deltar på det som skjer og ikke tar seg selv så høytidelig, sier Stirling.

Selv solgte han greit under bluesfestival-dagene, som om været ikke var av det aller beste de første dagene. Musikkinnslaget med Stirling og Solberg har den tidligere statsministeren selv delt i sosiale medier.

– God helg fra Notodden Bluesfestival. Ordførerkandidat Anne Mette Gangsøy, Gunn Marit Helgesen og jeg var så heldig å få spille litt sammen med Jim Stirling. På turen fikk jeg også et munnspill - til glede for alle på valgkampbussen, skrev Solberg på egen Instagram-konto etter den lille seansen.

Les også
Jim Stirling fyller 60 år

Støre gikk forbi

Jim er moromann, og syns i ettertid det er moro at Solberg kastet seg med og spilte tamburin. Han forteller at hun også var raus med seflier og blid med folk som stoppet for å slå av en kort prat.

– Uavhengig av politisk ståsted setter jeg pris på hennes engasjement med folk, og at hun omtale det som et privilegium å få treffe Jim Stirling, forteller Jim.

Bare ti minutter etter seansen med Solberg kom også sittende statsminister Jonas Gahr Støre forbi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg begynte å synge på en låt om Støre på melodien til Davy Crockett, men han bare gikk rett forbi, forteller Stirling.

Les også
Jim lagde halloween-pynt av gammel lastebil