annonse

Se den 50 år gamle hoppbakken blir dratt over ende og blir til pinneved

Var et landemerke
Var et landemerke: Drognesbakken ble åpnet i desember 1968 og skilte seg ut i landskapsbildet. Mandag ble hoppbakken revet. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Ned for godt
Ned for godt: Mandag ble Drognesbakken revet for godt. (Foto: Svenn Orskaug)
Pinneved
Pinneved: Nå gjenstår det en opprydding av materialet som utgjorde Drognesbakken. (Foto: Tommy Simon Norum)

I går ble Drognesbakken jevnet med jorda. Hoppbakken har vært et synlig landemerke i landskapet på Fjuk i 50 år. Se video av rivningen øverst i saken.

Tommy Simon Norum

I går ble Drognesbakken historie etter at konstruksjonen først ble svekket med motorsag og deretter dratt over ende ved hjelp av gravemaskin. Hoppbakken har vært stengt i flere år og trappa har vært fjernet. Et metallskilt opplyste at klatring i hoppbakken var forbudt. Til tross for at skråstiverne ble skjært av og det ble laget felleskår i de seks beina, gjorde den gamle hoppbakken motstand. Flere forsøk for å dra den over ende måtte til, og en gang ga vaierklemmene etter. Noen beboere i området hadde også tatt turen for å se det gamle landemerket for siste gang.

– Vi har bodd her siden starten av 1970-tallet, og det blir rart at hoppbakken ikke er en del av landskapet lenger, sa Grethe Kverme, en av de nærmeste naboene til den gamle hoppbakken.

Vegar Wiik Olsen deltok på rivningsarbeidet og filmet rivingen med mobiltelefonen. Nå gjenstår kun et stort opprydningsarbeid som skal tas på dugnad.

Pinneved
Pinneved: Nå gjenstår det en opprydding av materialet som utgjorde Drognesbakken. Foto: Tommy Simon Norum

tommy@raumnes.no

annonse