Se 17. mai-talen fra Østgård skole

Elevrådsleder Emma Lybæk Hansen og nestleder Daniel Jensen Larsen (nestleder) holder 17. mai-tale fra elevene ved Østgård skole.

Får du ikke opp videoen i bildet over, klikk her for å se videoen.

Her er talen til elevene:

Kjære alle sammen

17. mai er en dag full av tradisjoner. Vi pynter oss med fine klær, spiser store mengder is og pølser, vi går i barnetog med norske flagg, og for mange av oss er dette er dag der vi er sammen med våre nærmeste. Det er en dag da alle feirer det samme, og vi kjenner på følelsen av samhold.

I dag er det 17 mai, men vi skal ikke samles som vanlig. Pølsene må kokes hjemme, isen må hentes fra egen fryser, og togene blir ikke lengere enn det man har plass til i hagen. Landet står nå sammen for å beskytte våre utsatte.

Men selv om vi ikke får gjennomført de viktige tradisjonene betyr ikke det at vi skal glemme dagens viktigste budskap. Vi feirer at vi fikk en egen grunnlov, slik at Norge etter hvert fikk muligheten til å bestemme over seg selv. Vi minnes kampene landet har stått i, og hedrer de som har gitt sitt liv for at Norge skulle få være Norge, og beskyttet vår frihet og vårt demokrati. Det er mange som har kjempet for landet vårt og nå står vi i vår egen kamp. Selv om vi ikke er samlet, står vi fortsatt sammen, og det er nå like viktig som alltid å markere nasjonaldagen med flaggene heist helt til topp.

Vi vet at vi lærer av erfaringer, og vi kan kanskje tenke at alle hendelsene som Norge som land, har måtte stå i gjennom tidene, ga oss styrke og kunnskap til å bekjempe et virus.

Alle har bidratt i denne dugnaden på hver sin måte, og alle har kjent situasjonen på kroppen.

Den viktigste tingen vi har lært i denne perioden er at Norge setter mennesket først, uansett alder og helsesituasjon og at man aldri skal ta noe for gitt.

Som ung i dette landet føles dette trygt og godt, og vi vil føre disse verdiene med oss videre.

Kl 13 i dag skal hele Norge synge nasjonalsangen, og vi skal igjen kjenne på felleskapet. Vi løfter flaggene for hver og en av oss og synger med den stemmen vi har.