AIRPODS: Illustrasjonsbilde.

Savnet airpods – ringte politiet

Da eieren savnet airpodsene sine, sporet han dem til en for ham ukjent person i en bolig i Nes.

Eieren av noen airpods – trådløse hodetelefoner – hadde vært på et treningssenter onsdag da han merket at de var borte. Ut fra en digital søkefunksjon i airpodsene klarte han å spore dem til en bolig i Nes.

– Han sjekket ut hvem som bor der, tok kontakt og spurte om vedkommende hadde fått med seg feil airpods fra treningssenteret. Beboeren skal da ha blitt mindre begeistret for å bli oppringt, forteller Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fikk nei

Eieren av hodetelefonene følte at han ikke kom noen vei med samtalen, og han valgte derfor å ringe politiet, som ba vakthavende politijurist om aksept til å sende en patrulje til boligen for å gjennomføre en ransakelse.

Les også
Stjal bilnøkler på ungdomskafeen – så forsvant det en bil

– De fikk et nei til svar fra politijuristen, sier Foseid.

Lenger ut på kvelden fikk imidlertid eieren av airpodsene en telefon fra beboeren han hadde sporet dem til.

Ringte tilbake

– Han ringte tilbake og fortalte at han hadde funnet et par ekstra airpods i bagen sin og at de antakelig hadde havnet der ved en feiltakelse. Deretter avtalte de et møte slik at airpodsene kunne leveres tilbake, sier politikontakten.

Han legger til at eieren av airpodsene er en mann i 30-årene fra Ullensaker. Mannen som fant dem i bagen sin er i 40-årene fra Nes.

Les også
Ringte om råning midt på natta