VICTORIA OG PAPPA: Sammen har Vidar Aasvangen og datteren Sanne Victoria Aasvangen (11) den populære TikTok-kontoen victoriaogpappa. Ved et uhell mistet de tilgangen, men så fikk de uventet hjelp fra Dublin. Foto: Privat

Sanne Victoria (11) og pappa Vidar ble utestengt fra den populære TikTok-profilen «victoriaogpappa: Så fikk de uventet hjelp fra Dublin

På TikTok har Sanne Victoria Aasvangen (11) sammen med pappa Vidar laget den populære kontoen victoriaogpappa. De nærmet seg 15 000 følgere, men ved et uhell ble profilen låst og de mistet tilgangen. Etter deling på sosiale medier fikk de uventet hjelp fra Dublin.

– Min datter og jeg har sammen en TikTok-konto som heter victoriaogpappa. Denne har vi brukt utallig med tid på og vi har laget filmer i over ett år. Vi hadde nesten 14 000 norske fans og cirka åtte millioner visninger siden juni i fjor, sier Vidar Aasvangen, som sammen med datteren Sanne Victoria har brukt mye tid på den populære TikTok-kontoen, der målet er å få 15 000 følgere.

På kontoen legger Sanne Victoria og Vidar ut korte, morsomme og underholdene videoer, med alt fra forskjellige tryllekunstner, til kortriks og morsomme utfordringer.

Kontoen sto registrert på Vidar, som ved et uhell tastet inn feil fødeslsnummer.

– Jeg fikk for en uke siden beskjed om å taste inn fødselsdato. Jeg tenkte feil og tastet min datters fødselsdato, noe som var feil. Kontoen ble dermed sperret og vi fikk beskjed om at den ville bli slettet om tre uker, forteller Vidar, som la ut et innlegg på Facebook med dusør på to tusen kroner til de som kunne hjelpe Sanne Victoria og Vidar med å få tilbake tilgangen på TikTok-kontoen.

Hver dag sendte Vidar epost til TikToks brukerstøtte uten å få noe som helst form for svar.

Spredte seg i sosiale medier

POPULÆRE PÅ TIKTOK: Målet er at TikTok-kontoen victoriaogpappa skal nå 15 000 følgere, og etter ett år har de nådd 13 500. Pappa Vidar og Sanne Victoria har lagt ned mange timers jobb. Foto: Privat

Vidar og Sanne Victoria publiserte derfor et innlegg på Facebook med spørsmål om noen kunne hjelpe.

– En trist datter og ett års jobb er snart historie hvis ikke vi får kontakt med TikTok. Dusør på to tusen kroner utloves til den som ordner så vår konto åpnes igjen, eller tar kontakt med TikTok og ordner så vi er oppe igjen, sto det i innlegget, som ble hyppig delt på sosiale medier.

– Saken var veldig spesiell og vi prøvde alle kanaler som var. Etter at vi delte på Facebook gikk innlegget plutselig over hele Norge, og det er utrolig hvor mange som har kontakter i ulike sosiale nettverk, forteller Vidar, som plutselig fikk 20-30 henvendelser fra hele Norge med folk som ville hjelpe han og Sanne Victoria tilbake på TikTok.

– Innlegget ble delt i grupper og overalt, og vi ble lagt inn i en gruppe som heter sosiale nettverk. Plutselig fikk jeg Messenger-melding fra en med spørsmål om når jeg er født, forteller Vidar.

Les også
TikTok-profil Cathrin Prana satt alene på nyttårsaften - da ble hun invitert til familien Aasvangen på Neskollen

Ringte opp vedkommende

Ved siden av å være klovnen Virrvarr, jobber Vidar som mangfoldskoordinator i Øst politidistrikt. Han har derfor god kjennskap til sosiale nettverk og hva slags informasjon man ikke bør dele. Når han fikk spørsmål om fødselsdato ringte han opp vedkommende på Messenger, som viste seg å sitte i Dublin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da svarte det en hyggelig gutt, som var den første norske ansatte i TikTok og hadde sett innlegget på sosiale medier. Han ville være anonym og jobbet egentlig med andre oppgaver, men ønsket å hjelpe oss tilbake til kontoen vår, forteller Vidar, som dermed oppga riktig fødselsnummer.

– Han synes det var gøy at vi var så store på TikTok i Norge, og etter 30 sekunder sa han at jeg kunne logge inn igjen, forteller Vidar, som til å begynne med ikke trodde det var sant.

Men etter første forsøk var Vidar tilbake på TikTok-profilen igjen, til både hans og Sanne Victorias store glede. De kan nå jobbe videre mot målet med å få 15 000 følgere, og så langt har de passert 13 500.

– Vi har brukt cirka ett år på det, og vi har 97 prosent norske følgere, mens de tre siste prosentene er fra Sverige, Danmark og Finland, sier Vidar, som forteller at det ikke er noe mål å ha masse følgere fra land utenfor Europa.

En sjelden sykdom

På videoene er det Sanne Victoria og pappa Vidar som samarbeider om å vise fram forskjellige triks, og hver video er rundt ett minutt lang. Det kan være alt fra morsomme oppgaver til forskjellige utfordringer og trylletriks som sjonglering, magnetisk vann og kortriks. Vidar forteller at kontoen er morsom å holde på med, og at det samtidig er viktig både for han og datteren Sanne Victoria, som har en sjelden usynlig sykdom.

– Sanne Victoria har en sjelden usynlig vevsykdom og går på cellegift. Hun fikk diagnosen i 2018, og sykdommen heter CRMO. Den rammer én av en million barn, og legene vet foreløpig lite om sykdommen. De trodde først det var voksesmerter, forteller Vidar.

TikTok-profilen er derfor et viktig avbrekk både for Sanne Victoria og pappa.

– Sykdommen gjør Sanne Victoria mindre aktiv enn andre på samme alder, men videoene er et viktig avbrekk og et hyggelig gjøremål i hverdagen, forteller Vidar, som sammen med kona Sylvia og Sanne Victoria ønsker å spre kunnskap rundt den usynlige sykdommen.

Mer moro

Tirsdag fikk Sanne Victoria og pappa Vidar tilbake tilgangen til den populære TikTok-profilen, og feiret med å legge ut en jubelvideo med konfetti og tittelen «We`re Back». Mamma Sylvia er ofte med og står for filmingen.

– Målet er at videoene skal ha et litt amatørmessig preg, selv om vi har et lite manus å forholde oss til, sier Vidar, som sammen med Sanne Victoria er glad for at saken løste seg, og at de er tilbake med nye sprell og morsomheter på TikTok. Et par av videoene kan du se her i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.