SAMARBEIDER: Vegard Brusveen i R&Å IL og Anne Randi Aaserud, leder i Årnes Sanitetsforening, jobber sammen for å fylle det nye, flotte klubbhuset på Årnes stadion med aktivitet. Foto: John Arne Paulsen

Saniteten inntar klubbhuset

Årnes Sanitetsforening jobber for å ta vare på de unges sunne oppvekst. Nå har de inngått avtale med R&Å IL knyttet til aktiviteter i det nye klubbhuset.

Når Raumnes & Årnes ILs klubbhus nå skal fylles med aktivitet, spiller Årnes Sanitetsforening en viktig rolle. Sanitetsforeningen og idrettslaget har inngått en samarbeidsavtale knyttet til aktivitet i den nye storstua på Årnes stadion.

– Klubbhuset passer til konfirmasjoner, minnestunder, møter og lignende. Vi har eget, flott kjøkken og dekketøy til 90 personer, forteller Vegard Brusveen, kontaktperson for idrettslaget.

Les også
To nesbuer videre i NM

Han legger til at historien viser at den lokale sanitetsforeningen har bidratt i mange sammenhenger gjennom idrettslagets historie.

Sunn oppvekst

Leder i Årnes Sanitetsforening, Anne Randi Aaserud, betegner dette som naturlig.

– Saniteten jobber for å ta vare på de unges sunne oppvekst. Barn og unge er prioritet nummer én, fastslår hun.

– Saniteten jobber for å ta vare på de unges sunne oppvekst. Barn og unge er prioritet nummer én.
Anne Randi Aaserud,, leder i Årnes Sanitetsforening

Hun betegner samarbeidet med idrettslaget som en vinn-vinn-situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi får låne klubbhuset mot at vi er med og serverer på blant annet minnestunder, fotballskolen og andre arrangementer, sier Aaserud.

Stor vilje til å delta

Hun betegner viljen til å bidra som stor. 24 damer har stilt seg til disposisjon så langt.

Minnestunder kan fort samle 50 - 100 personer, og i slike sammenhenger er tilbudet fra saniteten svært kjærkomment.

Les også
R&Å med nytt rekrutteringstilbud

– Først og fremst skal klubbhuset forbeholdes idrettsvirksomheten i R&Å IL, men innenfor fastsatte rammer ønsker også private arrangementer velkommen, som for eksempel borettslagsmøter, bursdagslag og konfirmasjoner, sier Brusveen.

Han legger til at det er bestemt å si nei til brylluper og russetreff.

Positiv effekt

Ikke uventet har det nye klubbhuset hatt en positiv effekt på R&Å-miljøet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært med på å skape et bredere og større miljø i idrettslaget. Nå ønsker vi å fylle det med aktivitet, sier Brusveen.

Rent formelt dreier avtalen mellom idrettslaget og sanitetsforeningen seg i første rekke om fotballskolen og minnestunder.

– Det er det vi har tatt på oss på fast basis, og vi er veldig godt fornøyd med denne avtalen. Vi ønsker å være med og bidra til et mer levende klubbhus. Det er veldig positiv stemning i foreningen når et gjelder det å være med her, sier Aaserud.

Brusveen legger til at idrettslaget også har inngått et samarbeid med Thorleif Fjeld og Kulturkafeen Årnes knyttet til matservering til arrangementer i huset.

Les også
Nå starter jakten på gull i skogen