annonse

Samarbeid skal sikre drikkevann ved krise

Samarbeid
Samarbeid: Nes kommune og Årnes Vannverk er invitert med i et nødvannsamarbeid. (Foto: )

Både det kommunale vannverket i Nes og privateide Årnes Vannverk SA er invitert til et nødvannsamarbeid i Oslo og Akershus.

Jan Erik Hæhre

Bakgrunnen for invitasjonen er et etablert samarbeid om nødvann mellom de seks kommunene Oslo, Asker, Bærum, Oppegård, Ski og Ås, samt Nedre Romerike Vannverk IKS som eies av sju kommuner.

Nødvannsforsyningen i Osloregionen skriver i et brev til Nes kommune at de har mottatt henvendelser fra flere kommuner i Akershus (Romerike og Follo) som ønsker å bli med i dette samarbeidet. Styringsgruppa har derfor bestemt at de skal tilby kommuner eller vannverk i Akershus å bli en del av samarbeidet.

Fire regioner

Invitasjonen er denne gang sendt til Nes kommune og Årnes Vannverk i Nes, samt kommunene Ullensaker, Eidsvoll, Hurdal, Nannestad og Aurskog-Høland, samt Gimilvann SA.

– Forslaget er å etablere fire regioner med eget utstyr; Oslo, Romerike, Asker og Bærum og Follo, skriver Marcus Rawcliffe i Nedre Romerike Vannverk i invitasjonen til kommunene.

Den endelige avklaringen om ordningen tas når antallet deltakere er klart.

Konteinere

Kostnadsfordelingen vil alltid være interessant for kommunene. En utvidelse vil bety innkjøp av mer utstyr, og det antydes en kostnad per innbygger på 7,50 kroner for kjøp av utstyr som skal plasseres på basene.

Rawcliffe understreker overfor eventuelt nye medlemmer av samarbeidet at det er snakk om en engangskostnad til innkjøp av nytt utstyr. Drift/benyttelse av utstyret vil bekostes etter faktisk bruk.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse