Milena, Kasia og Nuria fra Polen besøkte denne uken 10.klasse på Runni ungdomsskole og bak f.v. Keiana De Roasario, Julie Gresbakken og Wendela Watland.
Milena, Kasia og Nuria fra Polen besøkte denne uken 10.klasse på Runni ungdomsskole og bak f.v. Keiana De Roasario, Julie Gresbakken og Wendela Watland. Foto: Tommy Simon Norum

Runni ungdomsskole fikk besøk av polske elever

13 elever på Runni besøkte i mars en ungdomsskole i Polen. Denne uken kom de polske elevene til Runni.

Runni ungdomsskole

– Vi har individuelle prosjekter med partnerne våre, for eksempel er temaet andre verdenskrig eller mat i de forskjellige landene, sier Keiana DeRoasario, elev ved 10. klasse på Runni ungdomsskole.

Totalt elleve elever fra Warszawa i Polen kom til Norge for første gang på søndag kveld, og skal hjem igjen på fredag.

– Da partneren min kom til meg og vi satte oss inn i bilen, var det spesielt de lave gjerdene hun la merke til, og at vi stoler på hverandre, sier DeRoasario, og forteller at poenget med hele prosjektet var å få kontakt med andre kulturer.

Det var under uken da Runni-elevene besøkte Polen i mars, at elevene ble kjent med hverandre. Nå har Runni-elevene gjort gjengjeld, og vist de polske elevene både Oslo og lokalmiljøet.

Faget er valgfag om internasjonalt samarbeid, og det var gjennom en nettside som heter eTwinning at Runni først fikk kontakt med skolen i Polen for to år siden. De har jobbet med flere samarbeidsprosjekter for å lære om likheter og ulikheter mellom landene. Deretter har elevene tjent penger på dugnadsarbeid for å kunne dra til Polen på besøk.

– Det utviklet seg til å bli et godt samarbeid, og at vi ønsket å få til en utveksling. Det er veldig givende å se elevene få vennskap på tvers av landene, sier lærer Bente Storåker.