ROMERIKSLAGET: En trio fra Romerikslaget, Kai Korsvoll, Odd Syvertsen og Helge Kristiansen, tok turen til Fenstad onsdag. Nes Ski- og Sykkelanlegg ville takke laget for en stor pengegave. Her står de med hvert sitt signerte bilde av Amalie Håkonsen Ous og Tiril og Lotta Udnes Weng.

Romerikslaget ble takket for stor pengegave

Nes Ski- og Sykkelanlegg fikk onsdag anledning til å takke Romerikslaget for en anselig pengepott.

Onsdag ble Romerikslaget invitert til Nes Ski- og Sykkelanlegg i Fenstad.

– Invitasjonen har sin årsak i at vi ville takke for en meget hyggelig gave fra Romerikslaget tidligere i år, sier Rune Åslund i Nes Ski- og Sykkelanlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øremerket lys

Representanter for den såkalte U19-gruppen i anlegget - bestående av pensjonerte ildsjeler som tilbringer mye av sin tid med dugnadsarbeid i anlegget - tok imot tre styremedlemmer i Romerikslaget, Kai Korsvoll, Odd Syvertsen og Helge Kristiansen. De tre ble takket for pengegaven, som var på 150 000 kroner.

PREMIESAMLING: Kai Korsvoll, Odd Syvertsen og Helge Kristiansen har plassert seg foran Romerikslagets store premiesamling i Nes Ski- og Sykkelanlegg.

– Disse midlene er øremerket lys i den nye skiløypa bak stadionanlegget, forteller Åslund.

De tre gjestene fikk også en gave i form av bilder av Amalie Håkonsen Ous og Tiril og Lotta Udnes Weng.

– Langrennsjentene har også tidligere fått støtte fra Romerikslaget, sier Åslund.

– Kommer godt med

Det koster å drifte Nes Ski- og Sykkelanlegg. Senest onsdag sist uke kunne Raumnes bringe nyheten om at anlegget i Fenstad har fått en uventet utgiftspost knyttet til å ta vann fra Kampåa til snøproduksjon. Det har kostet Nes Ski- og Sykkelanlegg over 500 000 kroner å innfri nye krav fra Norges vassdrags- og energidirektorat knyttet til dette vannuttaket. Disse kravene måtte innfris for å få konsesjon til fortsatt produksjon av kuntstnø.

– Denne pengegaven kommer veldig godt med. Romerikslaget har delt ut store beløp til tre utvalgte mottakere i Akershus Skikrets, og vi er veldig glade for at vi er en av disse, sier Åslund.

Flere pengebidrag

Samlingen sist uke inneholdt også en markering av at Nes-politikerne har støttet anlegget med 337 000 kroner knyttet til den nevnte kunstsnøproduksjonen.

Det er ikke første gang Nes Ski- og Sykkelanlegg mottar pengegaver fra Romerikslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Opp gjennom årene har anlegget fått til sammen over 200 000 kroner fra laget, sier Åslund.

Romerikslaget er et idrettslag fra Oslo som markerte seg med gode resultater i langrennssporet på 1960- og 1970-tallet med langrennsdronningen Berit Mørdre fra Nes i en hovedrolle. Mørdre fra representerte Romerikslaget og dominerte norsk kvinnelangrenn store deler av 1960- og 1970-årene.