JOBBER FRIVILLIG: Tirsdag morgen var området stengt av, og ildsjeler hadde startet riggingen av festivalområdet. Blant annet jobbet Terje Jensen, pensjonist og frivillig, med å sette ut 24 strømskap og trekke over en kilometer med kabel til festivalen. Foto: Ole Kaldal-Key

Rigger for matfestival – Terje skal trekke over en kilometer med kabel

Tirsdag morgen er krysset ved Trekanten Park stengt av. Det rigges for årets utgave av Brød & Cirkus.

– Det er en stor glede for meg å igjen kunne ønske velkommen til Matfestivalen Brød & Cirkus uten smitteverntiltak.

Les også
60 kilo honning fra sentertaket

Dette skriver ordfører Grete Sjøli i matfestival-magasinet Raumnes sendte ut til alle husstander i forkant av festivalen som starter torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Som en av landets største landbrukskommuner er jeg stolt over å kunne vise landbruk- og kulturnæringens betydning for identitet, utvikling og innovasjon og på den måten inspirere til samarbeid og nyskaping, skriver hun videre.

Les også
Gullmunn for 4. gang: – Årets årgang er den beste så langt

Ordføreren skal, sammen med landbrukslagets leder Jan Stabbetorp, stå for den offisielle åpningen torsdag ettermiddag.

Brød og sirkus i ti år

– Vi har slått sammen mat og kultur og gitt folket brød og sirkus i 10 år, og folk har vist at de setter pris på det, sier Ola André Olsen i festivalledelsen til Raumnes i det samme magasinet.

Sperringer i Årnes Sentrum i forbindelse med Brød og Cirkus: N/A

I 2020 satte koronapandemien en stopper for festivalen og i fjor ble det arrangert en koronautgave, men i år er festivalen tilbake uten avstandsregler og andre restriksjoner.

Les også
Kortreist mat fra Husåsskogen

– Mer enn noen gang tror jeg folk har behov for å komme ut og treffe andre mennesker, få inspirasjon, motivasjon, lære noe nytt om ting man ikke visste noe om og ikke minst få tilfredsstilt nysgjerrigheten, sier Tonje Dahlstrøm.

En kilometer kabel

Men en matfestival i Årnes sentrum, med mattorg, festivaltelt og en rekke aktiviteter av ulikt slag, vil nødvendigvis bety at en del av sentrum må stenges for trafikk. Og som i alle tidligere år, så skjer det meste i krysset ved Trekanten Park, samt i vegene ut fra dette krysset.

Les også
Bente vil lære folk å dyrke sin egen mat: – Å være selvforsynt var ikke et tema for 20 år siden

Tirsdag morgen var området stengt av, og ildsjeler hadde startet riggingen av festivalområdet. Blant annet jobbet Terje Jensen, pensjonist og frivillig, med å sette ut 24 strømskap og trekke over en kilometer med kabel til festivalen.

Tradisjonen tro åpner festivalen med næringsseminar i Nes kulturhus torsdag, før mattorg og de kulturelle aktivitetene starter torsdag ettermiddag og pågår til lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Dette er prislappen på folkefesten