Vekst i Raumnes: Ansatte i Raumnes feirer med kake over 18 prosent digital vekst på ett år.

Raumnes vokser videre

En fersk måling viser at over 12 000 leser Raumnes daglig. 18 prosent flere leser Raumnes digitalt hver dag.

– Dette viser at vi har en stor leserskare, og det er veldig hyggelig at stadig flere også finner vegen til Raumnes, sier redaktør Fred C. Gjestad.

Fredag kom lesertallene for alle norske aviser for andre kvartal i 2023. 79 prosent av den norske befolkningen over 12 år leser minst én avis enten digitalt eller på papir daglig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

18 prosent digital vekst

Undersøkelsen viser at 12 000 personer leser Raumnes daglig, enten i papiravis, på nett eller begge deler.

7300 leser Raumnes i papiravis, mens 7000 leser digitalt. For ett år siden var det 7600 som leste papiravisen, og 5900 som leste Raumnes digitalt. Det er fem prosent vekst på ett år med totale lesere. I løpet av ett år er det 18 prosent flere som leser Raumnes digitalt, enten på mobil, pc eller nettbrett.

– Dette er en kraftig økning i digital lesning, samtidig som papiravisen som kommer ut tre ganger i uka fortsatt står sterkt hos våre lesere, sier Gjestad.

De aller fleste som leser Raumnes digitalt, bruker mobiltelefonen for å lese avisen. 6200 bruker mobiltelefonen for å lese Raumnes hver dag.

Journalistikk fra Nes

– Dette viser at journalistikken vi leverer hver dag, blir tatt godt imot av våre lesere. Vi har satset mye på å utvikle journalistikken vår, og det er hyggelig å se at det treffer, sier Gjestad.

Norske aviser står generelt sterkt, viser undersøkelsen som Mediebedriftene står bak. Lesertallene publiserer fire ganger i året.

– 8 av 10 nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser på papir eller nett. Dette viser hvor viktig mediehusene er for å holde nordmenn oppdatert og informert, sier adm.dir., i Mediebedriftene, Randi S. Øgrey.

Digital dreining

– Vi ser at stadig flere av våre lesere foretrekker å lese oss digitalt. Spesielt når det er store hendelser. Det gjør at vi også prioriterer den digitale journalistikken. Spesielt på løpende hendelser blir det mange artikler som kun blir publisert på nett, sier Gjestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han trekker spesielt fram Raumnes' dekning av uværet «Hans», der Raumnes brukte mye ressurser på å følge hendelsene fortløpende. Trafikktallene viste samtidig at svært mange leste disse artiklene. I uke 32 hadde raumnes.no over 450.000 sidevisninger.

– Under valget nå så vi det samme. Vi rakk ikke få med valgresultatet i papiravisen på tirsdag, men de som fulgte oss på nett fikk fortløpende oppdatering. Vi hadde oppdatert grafikk som var koplet rett mot valgdirektoratet, slik at våre lesere utover valgkvelden fikk rykende ferske tall, forklarer Gjestad.