annonse

Raumnes fikk pris for artikkelserie

thomas2
thomas2: Thomas Frigård vant prisen hederlig omtale for artikkelserien om nakkeskadde. (Foto: Roy Andersen)
Prisvinner
Prisvinner: Thomas Frigård vant prisen hederlig omtale for artikkelserien om nakkeskadde. (Foto: Gard L. Michalsen, Medier 24)

Journalist Thomas Frigård fikk lørdag hederlig omtale for artikkelserien om nakkeskadde.

Fred C. Gjestad

Denne helgen går Landslaget for lokalavisers årsmøte av stabelen i Bodø, hvor det deles ut priser til lokalaviser i ulike kategorier innen avisdrift. Raumnes fikk hederlig omtale i kategorien "journalistprisen". Selve journalistprisen gikk til Sogn avis for en artikkelserie om barnevernet. 

Vanskelig

- Jeg setter stor pris på prisen. Det er helt klart den vanskeligste saken jeg har skrevet, rent sjangermessig. Men det viktigste er at vår journalistikk bidrar til å hjelpe mange mennesker og setter fokus på et hull i helsetjenesten og at andre har fått et bedre liv som følge av det. Det er kjernen av det vi driver med, sier Thomas Frigård.

Han understreker at det er med blandede følelser han tar imot prisen. Den startet med det verst tenkelige for familien, der hans fetter tok sitt eget liv. 

Uvanlig sjangergrep

I juryens begrunnelse ble det lagt vekt på at artikkelserien satte fokus på en området i helsevesenet hvor det er huller. Juryleder Asgeir Olden vektla også at det var tatt et uvanlig sjangergrep i den første artikkelen.  Den første artikkelen ble skrevet i førsteperson av Thomas som personlig skrev om hans egen fetter som tok livet sitt. 

- Jeg vil gjerne takke de kildene som har turt og orket å stå frem med sine lidelser og bidratt til å løfte frem en hel pasientgruppe, sier Thomas Frigård som nevner Ronny Bratsberg og Marit Mollerud som personer som har bidratt mye i artikkelserien .

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse