I RUTE: Byggingen av nye Vormsund Ungdomsskole er i rute, og i månedsskiftet av februar/mars vil råbygget av den nye skolen stå klart. Foto: Tommy Simon Norum

Råbygget på plass om snaue to måneder

Byggingen av den nye ungdomsskolen i Vormsund går etter planen. Flerbrukshallen reiser seg i disse dager, og om snaue to måneder er råbygget av den nye skolen på plass.

– Fundamenteringen av den nye skoledelen er straks ferdig, og folk kan se at bygget reiser seg i månedsskiftet januar/februar. Råbygget av den nye skolen vil være ferdig i månedsskiftet februar/mars, sier Anders Myrvang, prosjektleder ved prosjektkontoret Nes kommune.

Elementene for den nye skolen er prefabrikert, som betyr at elementene er bygget på forhånd. Derfor reiser bygget seg raskt når prosessen er i gang.

– Det er tilsvarende elementer som på flerbrukshallen, sier Myrvang.

I løpet av kort tid kunne forbipasserende se at de røde veggene på flerbrukshallen reiste seg.

I tillegg til at byggingen nå er tilbake i rute etter forsinkelser med oljefunn i grunnen, er entreprenøren også heldige med den milde og snille vinteren.

– Vi har vært heldige med været som gjør at det har vært full aktivitet utvendig, noe som gjør entreprenøren fornøyd. Dette er vanligvis arbeid som måtte vente til sommeren, sier Myrvang.

For øyeblikket er 50 personer i sving på byggeplassen, og det jobbes parallelt både med flerbrukshallen og den nye ungdomsskolen.

– I den gamle delen av skolen kommer de nye innvendige deleveggene på plass, sier Myrvang.

NY FLERBRUKSHALL: Den nye flerbrukshallen ved siden av Lillerommen reiser seg raskt, og tak og vegger er snart på plass. Foto: Tommy Simon Norum