annonse

R&Å forsvarte ledelsen helt inn

: V1 (Foto: )
: 1 (Foto: )
: H1 (Foto: )
: V2 (Foto: )
: V3 (Foto: )
: H2 (Foto: )
: V4 (Foto: )
: H3 (Foto: )
: H4 (Foto: )

R&Å har funnet fram krigerinnstinktet etter sommerferien. Torsdag kveld vant de 1–0 mot Fet, hjemme på Årnes Stadion.

  • Erik Røseid

Det så lenge ut til å bli en bølgende kamp, hvor begge lag ville vise seg fram på Årnes-gresset. R & Å måtte tåle flere angrep fra offensive Fet, gode forsvarsprestasjoner og keeperspill gjorde det vanskelig for gjestene. Innledningsvis sleiver R & Å bort flere innleggssjanser, men får kjempet fram noen dødballer.

Hælen

Når det bølger som mest under de grå skyene, får R & Å en corner som skrus ut av Mads Elvethun Hansen. Ballen treffer hodet til Marius Solhaug og ned foran Lasse Holum Hansen som står feilvendt. Holum Hansen velger kjappeste løsning og scorer med hælen. Hjemmelaget leder dermed 1–0 etter 34 minutter. Etter scoringen viser Fet at de vil utlikne fort og presser fram tre-fire halvsjanser.

– Det syntes at laget gjør en god og taktisk, defensiv jobb, sier en fornøyd trener, Per Arne Nyjordet.

R & Å keeper, Tobias Bråthen Holt gjør to viktige redninger etter scoringen.

Lang andre omgang

Andre omgang starter og likner ikke helt på første omgang. Begge lag prøver å slå langt i bakrom eller ut på kantene. R & Å spiller seg til få skuddmuligheter og frustrasjonen sprer seg etter gjentatte feilpasninger.

– Vi har mange fine stikkere i første omgang og som det blir færre av i andre omgang, sier Nyjordet etter kampen.

Solen er på vei igjennom det tette skylaget, samtidig gjør Nyjordet flere bytter. Byttene påvirket de siste 30 minuttene. Inn kommer Martinus Slette Granum. Slette Granum setter kjapt preg på midtbanen med gode involveringer framover. Kort tid etter Petter Hanekamhaug ut på gressmatta. Sammen er de med å skape muligheter for hjemmelaget og R & Å er inne i en god periode med mye kriging.

– Alle gjør et godt innhopp, og det koster å spille utpå her, sier trener om innsatsen.

God sluttfase

Fet får en stor mulighet etter en kontring, som keeper redder mesterlig. Fet gjør også sine bytter. De siste ti minuttene fikk publikum se flere underholdende sjanser og et tydelig trykk på banen.

– Vi har to kjempesjanser som burde gått inn. På slutten er det to det er snakk om millimeter på, sier Nyjordet.

Magnus Finset rekker også å prege kampen, han får en stor sjanse når ballen detter ned etter et frispark, etterfulgt av et skudd som går i ramma og ut. Kampen burde vært punktert.

Samtlige i blått er tydelige fornøyde når dommeren blåser av kampen.

Står imot

Etter kampen roser treneren laget og spesielt de tre unge som kom inn i andre omgang.

– Det som er så fint med laget Raumnes & Årnes er at det er en fin miks med rutinerte spiller med sultne unggutter som vil. Vi har hatt bra treningsoppmøte denne uka og det syntes på kampen, vi kriget det inn til siste slutt,, sier Nyjordet.

–Jeg syntes vi er en av de lagene i serien som står imot bra, det så vi i dag, avslutter han.

erik@raumnes.no

annonse